Piektdien, 25. martā Ventspils Tilta dārzā notiks komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts atceres pasākums. Plkst. 17 ikviens tiek aicināts uz kopīgu piemiņas brīdi Tilta dārzā, kurā ieturēs klusuma brīdi, godinot un pieminot 1949. gada 25. marta komunistiskā genocīda upurus.

Piemiņas brīdī piedalīsies pārstāvji no Ventspils novada politiski represēto apvienības, Zemessardzes 46. kājnieku bataljona, Valsts robežsardzes, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes un Kultūras centra. Atceres piemiņai muzikālu priekšnesumu veltīs vokālais ansamblis ''Mundus''.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena ir veltīta 1949. gada 25. martā notikušajai masveidīgajai Latvijas iedzīvotāju deportācijai. Vairāk nekā 10 000 ģimeņu agrā marta rītā pēkšņi tika izrautas no savām mājām, lai pēc izsūtīšanas organizāciju ieceres nekad vairs neredzētu dzimteni. No Ventspils un Ventspils apriņķa tika izvesti ap 2 000 iedzīvotāju.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -11
    Lāsma Veckrāce 23.03.2022, 10:38:38

    To- Reku!Varbūt pārmaiņas pēc vienu dienu savas negācijas paturiet pie sevis. Citādi iznāk tāda "izblamēšanās", ka maz esat gājis skolā vai slikti mācījies.Tas gan jums netraucē izmantot visu, kas pilsētā pieejams visu paaudžu cilvēkiem,visvairāk pateicoties tieši Lemberga kunga prasmīgai pilsētas vadīšanai un kopējam visu to ventspilnieku darbam, kuri lepojas ar savu pilsētu, novērtē paveikto un nešaubos, ka piedalās arī talkās, lai pilsēta kļūtu vēl ziedošāka.Tieši otrādi-upuru piemiņu apgāna tādi cilvēki kā jūs, kam nekad nekas nav labi, kas nespēj priecāties par cita labu paveiktu darbu. Par ko tad eksmēram būtu jāzīmējās? Par pilsētas tālredzīgu un prasmīgu vadīšanu 33 gadu garumā? Tie ir reāli paveikti darbi,daudzi guvuši augstu atzinību Eiropas līmenī.Zinu no drošiem avotiem, ka Lembergs no personīgiem līdzekļiem palīdzējis studentiem, bāreņiem, sportistiem, baznīcām,ar kultūru saistītiem cilvēkiem, devis naudu operācijām pat svešiem cilvēkiem.Jums to diemžēl nesaprast.

  • -1
    Heinrich 23.03.2022, 12:20:46

    Komūnistu funkcionāri,tāpat kā čekisti,nemēdz būt "bijušīe"!Cik reizes šo var atgādināt.Pret tādiem neko citu,izņemot naidu un nicināšanu,nevar izjust.

  • -1
    trakais oposums 23.03.2022, 12:30:54

    No drošiem avotiem zinu...:))) No drošiem avotiem zinu,ka biedram Lembergam ir Napoleona sindroms:)))

  • -2
    Oskars123 23.03.2022, 12:32:24

    Tādu aprobežotu ļaužu dēļ kā jūs patlaban arī notiek kara darbība Ukrainā! Izteikts NATO noliedzējs, mānīgās Krievijas varenības pielūdzējs, tādu savu elku atbalstāt! Interesanta sakritība, 1991. gadā Barikāžu laikā viņš nebija Latvijā, it kā pildīja valdības norādījumus, lai gan pati valdība par to neko nezināja. Tagad uzlabo veselību - gnīda vienmēr būs gnīda!

  • -1
    Qv 23.03.2022, 15:31:59

    Veselība jau laikam kārtībā, knapi nedēļu Vācijā un jau ir atpakaļ. Tas tik tāds šopinga brauciens bij, košās rūtainās žaketites sapirkt bērnu nodaļā un pārējos raibos klauna aksesuārus. ( ekstravagantais personīgais stilists joprojām nav atlaists no darba).
    Lai nu kā - Veckraces "kungs" jau manīts domes varas gaiteņos un izmetis Vītoliņa kungu no kabineta. Ak vai, Vītoliņa kungs nemaz nebija priekšsēdētāja kabinetā ievācies.....

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 23.03.2022, 17:08:42

    Vai tad mazajam vīrelim kā ierindas deputātam maz pienākas atsevišķs kabinets domes ēkā?

  • -8
    Lāsma Veckrāce 24.03.2022, 13:17:46

    Heinrih! Ko nozīmē komunistu funkcionāri-jūs esat iekalis šo pantiņu un skandiniet-tikai naids un nicināšana.Nevajag visus mērīt ar vienu mērauklu.Padomju laikos daudzi "funkcionāri" vadošos amatos bija komunisti, taču vieni domā ar galvu un prot strādāt, otri tikai komandēt no saviem kabinetiem.Nav ienācis prātā -varbūt kāds nicina un jūt naidu pret jums, ka protat tikai kritizēt?
    Oskars123 - kādus varoņdarbus jūs veicāt 1991.?Galvenais paust ko sliktu par Lembergu, neiedziļinoties kā ir patiesībā.Mana "aprobežotība" ir 2 augstākās izglītības. Būs jāmācās vēl, lai kaut cik "līdzinātos"jums.
    Qv- Lembergs veselības jautājumus uztic ārstiem, tā kā ne jūsu, ne kādu citu padomus neizmantos.Par gaumi nestrīdas. Ja "niez" izrādīt savu šarmu, ir Modes šovi TV.
    Covid 19-21 -cik zinu, Vītoliņš un vietnieki vienmēr sēž savos ierastajos kabinetos.Darba dēļ retumis nācās Domē iegriezties.Tur ir arī zāles, kur pieņem deputāti, notiek visādas sēdes. Iespējams, ar Covidu viss pārkārtots.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: