Palielinās darbinieku saslimstība ar Covid-19 Ventspils un Talsu slimnīcās, taču, neskatoties uz to, pakalpojumus ir iespējams nodrošināt, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Viņa norāda, ka apzināto gadījumu skaits - speciālisti, kuri atrodas darbnespējā ar diagnozi Covid-19, patlaban ir ap 20, tomēr šis skaits noteikti ir lielāks, ņemot vērā to, ka, strādājot maiņās, darbiniekiem ir atpūtas dienas, kuru laikā iespējams uzlabot veselību.

Darba organizāciju atvieglo arī spēkā esošā likumdošana, kas nosaka, ka kontaktpersonas darbu var turpināt, novērojot savu veselības stāvokli un veicot slimnīcas nodrošinātu Covid-19 testu.

"Ik dienu tiek sekots līdzi aktuālajai situācijai katrā nodaļā, nepieciešamības gadījumā speciālistus pārceļot no citām nodaļām. Patlaban gan Ventspilī, gan Talsos visus pakalpojumus iespējams nodrošināt," sacīja Rudzroga.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Ventspilī otrdien ar Covid-19 infekciju stacionēti 25 pacienti - visi ar vidēji smagu slimības gaitu, savukārt Talsos - astoņi, no kuriem viens ar smagu slimības gaitu ievietots Intensīvās terapijas nodaļā, piebilda slimnīcas pārstāve.

Šī gada sākumā prombūtnē esošo ārstniecības iestāžu darbinieku skaits pakāpeniski pieaudzis, un pašlaik ar Covid-19 inficējušies vai izolācijā ir 1593 slimnīcu darbinieki, kas ir vairāk nekā pagājušā gada sākumā un 2020. gada beigās.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Janis Zvejnieks 15.02.2022, 22:44:47

    Vov ! A kas tad nu ? Visi vakcineti,slavinaja un slavina vel joprojam slaveno poti un te peksni zelojas,ka saslimusi.Kautkas te ne$time kopa :))))

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 16.02.2022, 10:41:38

    Labdien, Jāni!
    Valstī kopumā ir būtiski palielinājies ar Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits, un ārstniecības personāls nav izņēmums. Slimnīcas veic regulāru darbinieku testēšanu, un tas ļauj laicīgi atklāt inficēšanās gadījumus. Ārstniecības personāla darba specifika neļauj darbu veikt attālināti, kā tas ir daļā citu profesiju. Līdz ar to - pat ja personai nav slimības simptomu - noteiktais pašizolācijas termiņš ir jāievēro, jāizmanto darbnespējas lapa, jo darba pienākumus nav iespējams veikt. Veselības aprūpē kā kristiskajā nozarē šis termiņš, ja nav simptomu, ir 4 dienas, tomēr arī šie gadījumi tiek fiksēti un uzliek papildu slogu pārējiem darbiniekiem.

    Neviena vakcīna 100% nepasargā no saslimšanas, tomēr tā var pasargāt no smagas slimības gaitas, ko reizē ietekmē arī ar katra cilvēka personīgais veselības stāvoklis, blakusslimības.

    Labu veselību vēlot,
    Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca

  • -2
    Janis Zvejnieks 16.02.2022, 21:57:31

    Nu te jau oz pec kartejiem meliem.Ja vb butu zurnalisti,neviss zurnalugas,tad fiksi vien samekletu,kas sludinats,pirms visuvarenas potes.Vai tad nesludinaja,ka vakcina palidzes nesaslimt ?Un te baukc,pec gada potesanas (neviena vakcina nepasarga 100%).Vel interesantak,ka tad ar tiem deriguma terminiem,cik tad tas balstvakcinas vajadzes.Pasi labi zinat,ka vakcinu nevar uzbruket gada laika.Labak butu domajusi ka labak to slimibu arstet,nevis cilvekus aicinajusi sev spricet kautkadu nezinamu zlurgu,kas ne noka nepalidz.

  • -1
    Marta P 17.02.2022, 16:45:45

    Vakcīnas nav brīnumlīdzeklis, kas pēkšņi padara imūnu pret visām pasaules slimībām. Vakcīna ir palīglīdzeklis, kā izvairīties, samazināt saslimšanas iespēju un saslimšanas gadījumā atvieglot slimības gaitu, jo organismam tiek veidota imunitāte.
    Ja slimībai, vīrusam ir dažādi paveidi, tad protams, vakcīna pret vienu var darboties labāk, kā pret citu, tā pat kā tas ir ar gripas vakcīnu, kura izstrādāta sen un pieejama jau gadiem.
    Jā, agrāk vakcīnu izstrāde prasīja gadus, tomēr medicīna ir attīstījusies arī šajā jomā, kas ļauj tās izstrādāt un pārbaudīt ātrāk. Protams, to ar gadiem var ar vien vēl uzlabot, kā jebko šajā pasaulē.

  • 0
    Janis Zvejnieks 17.02.2022, 23:04:14

    MartaP,visam jusu sacitajam,par labu piemeru kalpo Martina Ritina aiziesana tai pasaule.Un cik vel cilveku par kuriem netiek rakstits ? vb zurnalugas,varetu uzrakstit par bezpajumtniekiem,ko sorosisti nopoteja piespiedu,brivpratiga kartiba.Vai visi dzivi,ka ar veselibas stavokli ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: