Visu februāri Pārventas bibliotēkā skatāma neformālās Ventspils mākslas studijas ''Konsuelo'' darbu izstāde. Izstādē izvietotas amatiermākslinieku gleznas, kas atspoguļo krāšņo dabu.

«Konsuelo» no spāņu valodas tulkojams - mierinājums. Šo sajūtu un mierinājumu mākslā var sajust arī Pārventas bibliotēkā, kur kopumā izvietotas 42 gleznas. Tajās atspoguļota dabas tematika. Gleznu autores ir septiņas ventspilnieces – Svetlana Bolgarova, Larisa Sorokina, Irina Fridenfelde, Natālija Nestore, Natālija Plašmane, Neļa Romanova un Alla Goļakova.

Studijas ''Konsuelo'' vadītājai Allai Goļakovai šogad apritēja 89 gadi. Glezniecībai un savas studijas izveidei jau kopumā veltīti 22 gadi. Ventspilī studija ir atvērta visiem tiem, kas vēlas iemācīties gleznot, un gribētāju līdz šim ir bijis daudz. Izstādes apskatāmo darbu autores pārstāv dažādas profesijas, bet viņas vieno mīlestība pret mākslu, glezniecību, skaisto.
Izstāde Pārventas bibliotēkā būs apskatāma līdz pat februāra beigām. Savukārt galerijā ''Žagata'', Pils ielā 17, aplūkojamas izstādes otrā daļa, kur gleznu tematika ir ziedi.

Bibliotēkas apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts. Pārventas bibliotēka apmeklētājiem ir atvērta katru darba dienu no plkst. 10 līdz 18, sestdienās no 9 līdz 15, svētdienās slēgts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: