Ierodoties ciklonam no Lielbritānijas, sestdienas rītā Kurzemes rietumu piekrastē gaidāms īpaši augsts ūdens līmenis jūrā, kas apvienojumā ar lieliem viļņiem var radīt būtiskus izskalojumus un krasta nogruvumus, liecina sinoptiķu prognozes.

Šoziem jau novērota pastiprināta krasta erozija, to veicina ne tikai augstais jūras līmenis, bet arī siltais un pārmitrais laiks un ledus trūkums.

Saskaņā ar portālā marine.meteo.lv pieejamo informāciju sestdienas rītā Baltijas jūras dienvidu daļā gaidāmi līdz nepilniem astoņiem metriem augsti viļņi un rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē.

Liepājas ostā sestdienas rītā prognozētas vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē, viļņi ar augstumu līdz 3,5 metriem un ūdens līmeņa kāpums līdz 1,42 metriem Latvijas augstuma sistēmā. Piektdienas rītā ūdens līmenis ir aptuveni 0,85 metri.

Ventspils ostā prognozētas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē un ūdens līmeņa paaugstināšanās līdz 1,33 metriem Latvijas augstuma sistēmā. Piektdienas rītā ūdens līmenis ir aptuveni 0,8 metri.

Rīgas ostā augstākais ūdens līmenis gaidāms sestdienas vakarā, kad tas varētu pakāpties līdz 1,2 metriem - tikai nedaudz augstāk kā ceturtdienas vakarā. Prognozētās stiprākās vēja brāzmas Rīgas ostā ir 20 metri sekundē sestdienas vakarā.

Paredzams, ka nākamais ciklons, kas gaidāms pirmdien, vairs neizraisīs tik krasu ūdens līmeņa kāpumu, arī vējš būs lēnāks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: