Saeima šodien noraidīja vairākus opozīcijas iesniegtos priekšlikumus atvieglot Covid-19 regulējumu.

Deputāti Ramona Petraviča, Ieva Krapāne, Aldis Gobzems, Karina Sprūde, Māris Možvillo, Jūlija Stepaņenko, Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Kaspars Ģirģens un Ļubova Švecova bija iesnieguši lēmumprojektu, kas būtu paredzējis Saeimai uzdot valdībai atteikties no Covid-19 sertifikātu izmantošanas, kas pašlaik nepieciešami strādāšanai un dažādu pakalpojumu izmantošanai. Šis priekšlikums tika noraidīts.

Tāpat atbalstu nesaņēma gandrīz visu augstāk minēto deputātu un parlamentārieša Romāna Naudiņa rosinājums uzdot valdībai atcelt prasību par masku izmantošanu skolēniem no 1. līdz 6. klasei.

Tāpat tika noraidīts lielākās daļas šo parlamentāriešu un deputātes Ingunas Rībenas priekšlikums uzdot valdībai atcelt un atmaksāt piemērotos naudas sodus par sejas masku nelietošanu.

Atbalstu nesaņēma arī deputātu Ģirģena, Pucena, Petravičas, Možvillo un Švecovas Saeimā iesniegtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kuros bija paredzēts no tā svītrot normu, kas aizliedz strādāt personām bez Covid-19 sertifikāta.

Pašlaik Latvijā piekļuvei daudziem pakalpojumiem, īpaši iekštelpās, ir nepieciešams Covid-19 sertifikāts. Tāds tika ieviests, lai mazinātu saslimstības izplatību, īpaši cenšoties no inficēšanās pasargāt nevakcinētos riska grupu pārstāvjus, kuriem inficēšanās var nozīmēt smagu slimības gaitu vai pat beigties letāli.

Parlaments šodiena noraidīja arī "Saskaņas" deputātu Ivara Zariņa, Ivana Klementjeva, Edgara Kucina, Regīnas Ločmeles un Artūra Rubika iesniegtos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredzēja Covid-19 sertifikātu piešķirt pēc "pozitīva" antivielu pārbaudes rezultāta.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -8
    Janis Zvejnieks 03.02.2022, 20:05:52

    Par noziegumu pret cilveci naksies atbildet $a vai ta.Visi valdekli,zurnalugas,visi kas tabalstija un atbalsta vel joprojam,Tiks tiesati.Tas ir Neizbegami.

  • -7
    reku 04.02.2022, 12:08:28

    Prātīgi darīts.
    Atteikšanās no sertifikātiem būtu kā medusmaize nolādētajiem antivakseriem.

  • -6
    Pareizais viedoklis 05.02.2022, 10:35:15

    Ej duries ar savu indi kaut simto reizi, bet neaiztiec VESELUS cilvēkus!

  • -7
    Gatis Skorps 04.02.2022, 12:08:30

    Visur atceļ Latvija neatceļ . Valdībai nav izdevīgi atcelt . Kaut kā to tautu apzagt vaig

  • -2
    Janis Zvejnieks 06.02.2022, 21:01:50

    Jums tadiem ,kuku rekuriem tocna nepielec ?afera lenam iet uz grunti.Sods bus neizbegams

  • -2
    Larijs Kukarans 07.02.2022, 12:19:37

    Jān,gan jau viņ sav saņems,visuma likumi darbojas visos laikos,bet,gribas lai viņi ātrāk saņemtu sodu.Es pilnig triņas-dīdas krēsla,nevar sagaidit:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: