Pašvaldības SIA “ŪDEKA” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izvērtējusi un apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

Pateicoties mērķtiecīgam darbam un ievērojamiem ieguldījumiem ūdenssaimniecības pilnveidē un attīstībā daudzu gadu garumā, Ventspils ūdenssaimniecības uzņēmumam ilgstoši ir izdevies nodrošināt vienus no zemākajiem ūdenssaimniecības tarifiem Latvijā. Esošie tarifi ir bijuši spēkā nu jau 13 gadus – kopš 2009. gada 1.februāra.

Tarifu izmaiņas galvenokārt ir saistītas ar sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazinājumu. Jau informēts, ka Ventspilī pēdējo divu gadu laikā būtiski samazinājies pieprasījums pēc uzņēmuma sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem. Lielākais ūdenssaimniecības pakalpojumu pieprasījuma kritums novērojams tieši juridisko klientu sektorā. Pieprasījumu pēc ūdenssaimniecības pakalpojumiem būtiski ietekmējusi Ventspils brīvostas uzņēmumu dīkstāve un kravu apjomu kritums, kā arī atsevišķu uzņēmumu ieviestās tehnoloģiskās izmaiņas. Tāpat arī Covid - 19 pandēmija ietekmējusi tūrisma, izklaides, kultūras, sabiedriskās ēdināšanas un dažādu citu pakalpojumu sniedzēju pieprasījumu pēc ūdenssaimniecības pakalpojumiemJāņem vērā, ka šo gadu laikā būtiski mainījušās arī ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas – pieaugusi minimālā alga, degvielas cena un palielinājusies elektroenerģijas cena.

Izvērtējot situāciju, līdzīgi kā citiem ūdenssaimniecības uzņēmumiem Latvijā, arī mums bija jāpārskata ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifi, lai arī turpmāk varētu nodrošināt ilgtspējīgu, nepārtrauktu un kvalitatīvu sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu. Neskatoties uz izmaiņām tarifos, arī jaunie ūdenssaimniecības tarifi būs vieni no zemākajiem valstī.

Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu Ventspilī no 2022.gada 1.aprīļa stāsies spēkā jauni ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi:

Ūdensapgādes tarifs 0,77 EUR/ + PVN

Kanalizācijas tarifs 1,24 EUR/ + PVN

Kopā: 2,01 EUR/ + PVN

Ar minēto lēmumu apstiprināts arī jauns notekūdeņu attīrīšanas tarifs 0.61 EUR/m³, kas tiek piemērots atsevišķiem juridiskiem klientiem, kas paši notekūdeņus novada attīrīšanas iekārtās.

Jaunie tarifi būs jāņem vērā, norēķinoties par aprīlī saņemtajiem pakalpojumiem.

Arī turpmāk pašvaldības SIA “ŪDEKA” plāno aktīvi turpināt darbu pie pakalpojumu pieejamības un kvalitātes paaugstināšanas, iekārtu energoefektivitātes uzlabošanas, vides piesārņojumu risku samazināšanas, kā arī pie tarifu stabilitātes nodrošināšanas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: