Kā gan var iedomāties ziemu bez sniegavīra, it sevišķi, ja ģimenē aug mazi bērni? Liepu un Jūras ielas krustojumā garāmgājēju skatam paveras varen iespaidīga sniegavīra skulptūra, kura tapusi Ilmāra Brensonu ģimenes mājas pagalmā.

Labvēlīgie laikapstākļi un neatlaidība vainagojusies ar aptuveni trīs metrus augstu sniega veidojumu, kas būvniecības laikā vairākkārt pārprojektēts un gala rezultātā tapis par sniega izklaižu figūru. Ilmārs stāsta, ka doma par sniegavīru radās brīvdienā pēc brokastīm. Jau pēc aptuveni piecu metru sniega bumbas velšanas esot sapratuši, ka sniegavīrs sanāks varen liels. Tā, liekot kopā saveltās bumbas, pamazām tapa pirmais stāvs, kas sākotnēji izskatījies kā mazs sniega namiņš ar ieeju un logu. «Nolēmām, ka sniegavīrs jāceļ lielāks par sētas žogu, lai cilvēki, kuri iet garām, to labi redzētu. Vakarpusē kādi jaunieši, ejot pa Jūras ielu, pamanīja mūsu veidojumu un ar lielu interesi nāca to apskatīt tuvāk. Kopā mēs visu paveicām astoņu stundu laikā, un domāju, ka tas varētu būt lielākais redzētais sniegavīrs pilsētā. Arī mana drauga ģimene ar bērniem nāca izmēģināt mūsu veikumu, un atzina to par gana iespaidīgu», stāsta Ilmārs.

Pamazām Liepu ielas sniegavīrs kļuvis par apskates objektu, un garāmgājēji visai bieži apstājas, lai to fotografētu un apbrīnotu. Taču Ilmāram padomā ir jau nākamais sniega projekts, kas noteikti pārsniegšot izmēros tagadējo, un jokojot viņš piebilst, ka, cerams, nevajadzēs pilsētas būvvaldē to saskaņot. «Nākamā sniegavīra pirmajai bumbai noteikti jābūt līdz ar sētas žogu, tātad 1,70 metrus augstai,» atzīst Ilmārs.

Pastāv pieņēmums, ka sniegavīrs mājas pagalmā pasargājot tās iemītniekus no ļauniem gariem un citiem mošķiem. Savukārt citu tautu ticējumos sniegavīri tiek uzskatīti par visai nešpetniem sniega vīriņiem, kuri mēdz pilnmēness naktīs atdzīvoties un baidīt ļaudis. Lai kam jūs ticat vai neticat, kamēr vēl nesola atkusni, apskatiet šo iespaidīgo sniegavīru! Un atcerieties – sniegavīram izteiktā vēlēšanās līdz ar viņa izkušanu piepildoties!

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -8
    Cita ventspilniece. 14.01.2022, 11:13:52

    Visdrīzāk gan sniegasieva,kaut gan bildē apakšdaļa nav viscaur redzama.
    Īstena sniegavīra noformēšanai nepieciešami 2 (divi) burkāni...

  • -1
    Eeeeeeeeee 14.01.2022, 11:37:29

    Super! Vismaz kaut kas pozitīvs! :)

  • 0
    Nobody 15.01.2022, 04:22:54

    Malači!

  • 0
    venēcija 15.01.2022, 05:40:40

    TIEŠĀM MALAČI!

  • 0
    Jeska 15.01.2022, 15:18:34

    Parventa viena seta vel lielaku redzeju !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: