No trešdienas, 12. janvāra, vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sertifikātu ieceļošanai Latvijā negatīvs Covid-19 testa rezultāts nebūs nepieciešams, izņemot ieceļojot no īpaši augsta riska valstīm, kad ieceļošanai Latvijā visiem nepieciešams negatīvs Covid-19 testa rezultāts,  informē Satiksmes ministrijā (SM).

Vienlaikus arī turpmāk visiem ieceļotājiem pēc lidojuma būs iespēja veikt bezmaksas Covid-19 testu lidostā "Rīga".

Prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sertifikātu, ieceļojot no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Īrijas Vācijas un Krievijas tika noteikta, lai mazinātu Covid-19 varianta omikrona izplatību Latvijā. Šī prasība ir spēkā līdz 11. janvārim ieskaitot.

SM aicina visus izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu.

Laboratorijas punkts brīvprātīgo testu veikšanai ieceļotājiem no Šengenas zonas valstīm atrodas E sagaidīšanas zālē, pie izejas no termināla, savukārt ieceļotāji no ārpus Šengenas zonas valstīm testu var nodot testēšanas zonā C atlidošanas terminālī pirms robežkontroles.

Īpaši augsta riska valstis ir valstis, kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, detalizētāka informācija atrodama Slimības profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Tīģeris 11.01.2022, 13:12:59

    Tas jau skaidri redzams ,ka necīnās ar vīrusa mazināšanu ,bet tieši lai pavairotu.Bet tas jau saprotams kapec !

  • -1
    A.n.i.t.a 11.01.2022, 14:09:48

    Jā, tā vietā, lai slēgtu robežas, ļauj ievest arvien jaunus vīrusa paveidus, bet vietējos gan tur kārtīgos žņaugos un piegriež skābekli kā tik var. Latvija rullē!!!

  • -1
    .Nahs Nahs 11.01.2022, 19:07:02

    Kāpēc gan vispār būtu nepieciešams CEĻOT?
    Pandēmijas laikā?

  • -3
    Janis Zvejnieks 11.01.2022, 19:33:48

    Pandemij ir daudzu cilveku galvinas veiksmigi ieboreta.Agrak normali to sauca par gripu no kuras daudziem ari bija plausu karsonis,ar visam no ta izrietosajam sekam.A celot vajag tapec,lai tu neaugtu muca un pa spundi netiktu barots.Lai redzetu,kas notiekas citas valstis,nevis no uzpirktajiem plassazinas lidzekliem.Uz ziemssvetkiem bij faterlande,tur ar daudz stulbibs,bez kuram mierig var iztikt,tiraka nauds mazgasan.

  • 0
    Gatis Skorps 12.01.2022, 06:59:00

    Ja man būtu teikšana neviens ne izbrauktu ne iebrauktu Latvijas teritorijā sobrid . Bet mums valsts pārvaldē strādā cilvēki bez smadzenēm

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: