Lai neapgrūtinātu ielu attīrīšanu no sniega, iedzīvotāji tiek aicināti nenovietot automašīnas ielu un ceļu malās, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ziemas sezonā lielākie uzturēšanas darbi Ventspilī ir tieši saistīti ar ietvju, ielu un brauktuvju kaisīšanu ar pretslīdes materiālu, kā arī attīrīšanu no sniega. Salīdzinoši ar citām pilsētām, Ventspilī šie darbi rit salīdzinoši veiksmīgi, tomēr sniegu tīrīšanu pilsētā apgrūtina ielu un ceļu malās novietotās automašīnas. Nenošķūrētiem sniega vaļņi sašaurina brauktuves un, ņemot vērā to, ka traktortehnikas lāpstu platums ir aptuveni 2,5-2,8 metri, tiek apgrūtināta arī tehnikas kustība. Šī iemesla dēļ veidojas drošas pārvietošanās riski. Intensīvas snigšanas gadījumos, kad tehniskiem dienestiem ir operatīvi jāveic sniega tīrīšana no braucamās daļas, un, ja sašaurinātās brauktuvēs tiek aizskarta kāda no automašīnām, tad atbilstoši CSN vainīgs ir automašīnas īpašnieks, jo automašīna ir novietota neatļautā vietā.

Ceļu satiksmes noteikumi Nr. 121. nosaka, ka “Ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi, apstāties un stāvēt aizliegts: vietās, kur attālums starp brauktuves nepārtraukto ceļa apzīmējuma līniju, sadalošo joslu vai pretējo brauktuves malu un apturētu transportlīdzekli ir mazāks par 3 m”, taču vairākās pilsētas ielās tiek konstatēts, ka nepieciešamais attālums ir mazāks par 3 metriem, piemēram, tādās ielās kā Jēkaba ielā, Usmas ielā, Brocēnu ielā, u.c. Komunlā pārvalde aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un izturēties ar sapratni pret dežūrdienestiem, kuri veic ceļu uzturēšanas darbus, un aicinām novietot automašīnas vietās (stāvlaukumos), kur tās netraucēs ielu tīrīšanas darbiem.

Novērojot ilgstoši atstātu automašīnu ielas malā, tai skaitā arī daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos, iedzīvotāji var ziņot pašvaldības policijai pa tālruni 63624729.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: