Šis gads PSIA Ventspils tirgus darbībā ir iezīmējies diezgan neparasts, bet, par spīti visam, paralēli ikdienas darbam ir izdevies noorganizēt ne vienu vien gadatirgu un arī kādu neparastāku pasākumu.

Protams, arī tirgū pandēmija šogad pārvilkusi lielu, treknu svītru daļai ieplānoto pasākumu un aktivitāšu, un tomēr ir liela daļa ieceru, kuras izdevies realizēt, turklāt ir arī pa kādai īstenotai iepriekš neplānotai tirgotāju un iedzīvotāju iniciatīvai. Kā saka valdes priekšsēdētājs Armīns Kleinbergs: «Gads ir bijis raibs.»

Kā skaidro Kleinbergs, gada sākumu un arī tā noslēgumu tirgū ietekmējuši dažādi valstī noteiktie ierobežojumi gan attiecībā uz konkrētu preču grupu tirgošanu, gan tirdzniecības un tai skaitā gadatirgu organizēšanu. Pavasara, vasaras un rudens sezonā gan izmantota ikviena iespēja sarīkot gan gadatirgus, gan arī pa kādam neierastākam pasākumam. Piemēram, šogad tirgū sarīkotas divas ballītes. Viena no tām notika maijā, reizē ar tradicionālo Piektdienas vakara pastaigu, bet otra Tirgus balle bija kā Pilsētas svētku iesildošais pasākums. Šie abi pasākumi notikuši sadarbībā ar Kultūras centru, un tirgus vadība ir ļoti priecīga un pateicīga par labo sadarbību. «Tirgus šo pasākumu laikā pavisam izmainījās, nebija tāda ikdienas atmosfēra, un mums bija milzīgs prieks, ka varējām cilvēkiem tirgu parādīt pavisam citā gaisotnē,» stāsta Kleinbergs.

Rudens gadatirgus oktobrī šogad pulcēja ne tikai tirgotājus. Vecpilsētas tirgū jau 20. reizi norisinājās ikgadējais Ķirbju šovs. Katru gadu Ķirbju šovam piesakās arvien vairāk un vairāk dalībnieku, un katru gadu konkursam tiek pieteikti arvien smagāki un smagāki ķirbji. Šī gada uzvarētājs bija 46,2 kg smags ķirbis. «Šis bija tāds, ko vienam cilvēkam bija jau diezgan grūti pacelt,» skaidro tirgus vadītājs. Viņam jau vairākus gadus bijusi doma, ka Ķirbju šova smago ogu nešanai varētu pieaicināt Ventspils svarcēlājus. «Diemžēl jau kuro gadu iekrīt tā, ka viņiem tieši tajā laikā ir sacensības. Tagad man ir tāds sapnis, ka nākamgad ķirbji būs vēl lielāki un beidzot izdosies dabūt uz tirgu arī kādu mūsu olimpieti, lai atnāk talkā un parāda mums, kā tas jādara,» teic Kleinbergs. Ķirbju šovā piedalās gan pilsētas, gan Ventspils novada ļaudis. Pilsētnieku dārzos izaugot diezgan lieli, līdz pat 30 kg smagi ķirbji. «Citus gadus esmu mēģinājis piedalīties arī pats, bet man izauga uz pusi mazāki ķirbji, salīdzinot ar tiem, kādi mums ir parasti. Tur ir diezgan jāpiestrādā, lai sanāktu,» stāsta Kleinbergs.

Ziemassvētku laiks tirgū bijis nedaudz saspringtāks, jo bija jāgaida valdības lēmumi un to, vai būs iespējams rīkot svētku tirdziņu, uzzināja tikai pēdējā mirklī. «Ļoti gribējām to sarīkot un beigu beigās 21. decembra vakarā mums arī izdevās noorganizēt Vakara tirdziņu. Bija ļoti laba atmosfēra,» stāsta tirgus vadītājs. Neskatoties uz to, ka īsti nebija atļauts plaši reklamēt šo pasākumu, cilvēki bija uzzinājuši, ka tas notiek. Bijuši arī tādi tirgotāji, kuri pirmo reizi bija sadūšojušies atnākt un tirgot savu preci tieši šajā vakarā.

Šogad diemžēl pulcēšanās ierobežojumu dēļ nenotika tradicionālā Speķa diena. «Skatīsimies, kā būs nākamgad. Ļoti ceru, ka izdosies sarīkot šo gaidīto un iecienīto pasākumu un mazliet izkustēties arī ziemas periodā,» ar optimismu nākotnē raugās tirgus vadītājs. Jau janvārī Vecpilsētas tirgū plānots uzstādīt Omniva pakomātu. Nākotnē plānots rīkot arī Krāmu tirgu. Interesentu ir diezgan daudz, bet nolemts nedaudz pagaidīt, kad būs mazāki pulcēšanās ierobežojumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: