Ir pagājis vēl viens, izaicinājumiem bagāts gads. Es vēlos pateikt lielu paldies visiem tiem ventspilniekiem, kuri šajā sarežģītajā laikā ir parūpējušies par savu un savu tuvinieku veselību un drošību, saglabājuši mieru un turpinājuši strādāt pilsētas attīstībai.

Vislielākais paldies jāsaka pilsētas mediķiem, kuri jau divus gadus nepaguruši dara visu, lai pasargātu mūs no kovida saslimstības. Milzīgs paldies visiem pedagogiem, kuri šajā saraustītajā klātienes un attālinātajā mācību procesā ir spējuši nodrošināt pilsētas bērniem iespējami labāko izglītību. Zinām, ka gan mediķi, gan skolotāji nereti ir uz spēku izsīkuma, pārdegšanas robežas, tādēļ aicinu viņus atbalstīt ikdienā, kaut vai ar laipnu vārdu un iejūtību visās situācijās. Liels paldies arī Pašvaldības policijas policistiem, sociālajiem darbiniekiem un visiem iesaistītajiem, kuri strādāja, lai situācija pilsētā būtu stabila un droša.   

Šajā sarežģītajā laikā ventspilnieki ir spējuši paveikt daudz, lai pilsētā turpinātos pozitīvas pārmaiņas. Tieši tādēļ varam raudzīties nākotnē ar optimismu. Vēlos izteikt savu cieņu un apbrīnu uzņēmējiem, kuri strādā apstrādes rūpniecībā. Neraugoties uz saslimstības uzliesmojumiem, uz izejvielu piegādes problēmām un neprognozējamiem realizācijas tirgiem, šogad sasniegts labākais rezultāts pilsētas vēsturē. Tas savukārt nozīmē, ka tūkstošiem ventspilnieku ģimeņu ir stabils darbs, stabili ienākumi un drošības sajūta, domājot par rītdienu.

Pagājušais gads ieies pilsētas vēsturē ar mūsu atlētu lieliskiem panākumiem Tokijas olimpiādē. Pēc vairāk nekā 40 gadiem esam sagaidījuši savu otro olimpisko čempionu – Kārli Paulu Lasmani. Prieks arī par Artūra Plēsnieka bronzas panākumu. Mūsu sportistu panākumi apliecina, ka pārdomāts darbs, lai radītu valstī labākās sporta bāzes, piesaistītu profesionālus trenerus, noteikti atnesīs izcilus rezultātus.

Mēs cenšamies darīt visu, lai pilsētas ekonomika turpinātu attīstīties. Pildām savus solījumus, aktīvi izmantojot ES fondu līdzekļus, radām jaunus objektus gan veselības aprūpē, gan kultūrā, gan izglītībā. Šogad pabeidzām būvēt, iespējams, vienu no pilsētas nākotnes simboliem – zinātnes un inovāciju centru VIZIUM. Tā būs vieta, kur mazie ventspilnieki iegūs zināšanas savai nākotnes izaugsmei.

Īpašus vārdus vēlos veltīt mūsu senioriem. Mēs saprotam jūsu vajadzības un arī turpmāk sniegsim atbalstu tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams. Labojot valdības nepārdomātos lēmumu radītos zaudējumus mājokļu pabalstu jomā, centīsimies tos finansiāli kompensēt tiem senioriem, kuri tādus sajutīs.

Dārgie ventspilnieki! Tuvojoties gadumijai, mūsu pilsēta atkal ir kļuvusi daudz drošāka un ļoti ceru, ka tādu to izdosies saglabāt. Esam parūpējušies, lai svētku gaidīšanas laiks būtu gaišs, aizejiet uz Lielo laukumu, pie mūsu koncertzāles Latvija, un ļaujieties burvīgajai pirms svētku noskaņai.

Novēlu, lai Ziemassvētkus un Jaunā gada sagaidīšanu varam svinēt tā, kā to darījām daudzus gadus, apciemojot savus tuvākos cilvēkus, uzaicinot ciemos savus draugus. Lai jums visiem veselība un gaišas domas, Kristus piedzimšanas dienu sagaidot! Lai Jaunais gads atnes panākumus un veiksmi!

Jānis Vītoliņš, Ventspils domes priekšsēdētājs

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -7
    Cita ventspilniece. 24.12.2021, 10:44:42

    Paldies.Nu,vispār sakarīgāks apsveikums par sen jau piegriezušos "Mīļie ventiņi!"

  • -14
    Renars Z 24.12.2021, 12:24:15

    Paldies par iegūldīto darbu. Par skaistu pilsētu!

  • -19
    Lāsma Veckrāce 24.12.2021, 12:34:38

    Jebkurš apsveikums un laba vēlējums ir patīkams., ko gan nevar teikt par JKP aktīvista jura Juraša negaidīto, manuprāt, speciālo "laba" vēlējumu ventiņiem Ziemassvētkos. Viņam ar Bordānu laikam tā tagad tāda jauna tradīcija. Iepriekš abi " jaukie Ziemassvētku vecīši"uz Ziemassvētkiem pārslido vai pārlido okeānu un izlūdzas jeņķiem sankcijas.Ierieba ne tikai Lembergam, Ventspilij, bet visai Latvijai.Visatļautība un cinisms sit augstu vilni! Kāpēc savam "sirsnīgajam" apsveikumam ventspilniekiem Jurašs nav pievienojis savu grēksūdzi, ja vainīgs, vai ar neapstrīdamiem faktiem pierādījis pretējo, pieprasot,lai vācu "Bild" atsauc Latvijas prestīža un valsts augstu amatu ieņēmušo amatpersonu kompromitējošo publikāciju. Mums ir ap 38 tūkstoši iedzīvotāju. Vācu "Bild" - lielākais Eiropā miljonos tiražētais izdevums.Tur nu fanu un sekotāju pulks tiešām milzīgs.Neuzskatu, ka klusēšana par šo apmelojošo Latvijas reputāciju graujošo publikāciju ir vīrišķības pazīme.Vēlu patiesi mīļus svētkus!

  • -1
    Alberts 25.12.2021, 07:22:40

    Var man ,nejēgam,kāds smalkāk ,pastāstīt,kas ir, iurašš un kas ir bordāns .................tie ir kādi komiksa ,personāži ,vai arī kas...................

  • -3
    tery 24.12.2021, 12:48:55

    Paldies! Lai mums visiem silti un labi!

  • -3
    ayk 24.12.2021, 12:58:59

    Paldies! Lai arī Jums jauki svētki!

  • -10
    krustmateflorence 25.12.2021, 10:42:24

    ESIET NEATKARĪGS ,ESIET NEUZPĒRKAMS, UN VEIDOJIET PILSĒTU SKAISTU, ESIET ĪSTS SAIMNIEKS VENTSPILĪ.
    VESELĪBU UN VEIKSMI JUMS JAUNAJĀ2022.GADĀ!

  • -5
    Hēla 25.12.2021, 16:25:06

    Arī šim uzspiests zīmogs...

  • -4
    kalambūrs 25.12.2021, 20:16:51

    100 punkt.

  • -1
    Cita ventspilniece. 26.12.2021, 20:05:20

    No 11 komentāriem palikuši vien 9...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: