Turpinot tradīciju gada nogalē godināt darbiniekus, pašvaldības SIA Ventspils reiss dubultmiljonāru saime kļuvusi par diviem autobusu vadītājiem kuplāka. Strādājot Ventspils reisā, nobraukumu 2 miljoni kilometru un vairāk sasnieguši vēl divi autobusu vadītāji: Ainārs Naudiņš un Arnis Bāliņš.

Miljonāru klubiņš uzņēmumā tika dibināts 2012. gadā, kad, strādājot Ventspils reisā, vairāki autobusu vadītāji bija nobraukuši miljonu un vairāk kilometru. Šobrīd kopējais miljonāru skaits jau pārsniedz divus desmitus, bet par dubultmiljonāriem pēdējo divu gadu laikā kļuvuši nu jau trīs ilggadēji uzņēmuma darbinieki. Kā pirmais šo ievērojamo kilometru skaitu sasniedza starppilsētu autobusu vadītājs Uldis Reinolds, kurš tika apbalvots pagājušā gada nogalē, bet 2021. gadā viņam piebiedrojas Arnis Bāliņš un Ainārs Naudiņš. Visi trīs minētie autobusi vadītāji ir klubiņa biedri kopš tā dibināšanas 2012. gadā.

Arnim Bāliņam 2 miljonus kilometru izdevies sasniegt 20 darba gadu laikā, braucot tikai pa Latviju un apkalpojot gan pilsētas, gan novada, gan starppilsētu maršrutus. Arnis sevi raksturo vairāk kā mājas cilvēku, tūrisms un tāli ceļi viņu nevilina. Arnis ir ļoti izpalīdzīgs, un tas ir viens no iemesliem, kura dēļ uzņēmumam viņš ir patiesi vērtīgs darbinieks. Dispečere, kuras pienākums ir gādāt par reisu izpildi, saka, ka ar Arni ir paveicies, jo viņš ir universāls autobusu vadītājs – viens no tiem, kuri pārzina visus maršrutus, ko apkalpo Ventspils reiss, un spēj vadīt dažādas ietilpības autobusus. Ne velti Arnis Bāliņš regulāri ir starp tiem autobusu vadītājiem, kuri viena gada laikā vidēji nobrauc vairāk kilometru nekā citi.

Savukārt Ainārs Naudiņš Ventspils reisā 2 miljonus kilometru sakrājis 23 gados. Viņam patīk tāli ceļi un lieli autobusi. Smaidot Ainārs saka, ka «mikroautobusu es neuzskatu par autobusu. Liels ir liels…». Interesanti, ka 90. gados pa Ventspils ielām Ainārs vadījis arī 18 metrus garu autobusu. Ikdienā Ainārs Naudiņš visbiežāk apkalpo maršrutu uz Rīgu, un atšķirībā no Arņa Ainārs ir viens no tiem autobusu vadītajiem, kas labprāt dodas tūrisma braucienos gan vietējos, gan ārzemju maršrutos. Viņš ir izbraucis teju visu Eiropu, un nav vairījies arī no Anglijas, kurā, kā zināms, satiksmes plūsma tiek organizēta atšķirīgi. Spēja uzdrošināties, koncentrēties un izdarīt savu darbu profesionāli arī īpaši grūtos apstākļos ir būtiskas Aināra rakstura iezīmes.

Kā jau vairums autobusu vadītāju, ne Arnis, ne Ainārs nav no runīgajiem, bet abiem ir savdabīga humora izjūta. Tiesa, ne visi to saprot, tāpēc gadījušies arī ne visai patīkami mirkļi, taču tas netraucē mīlēt savu darbu. Uz jautājumu, kāda ir galvenā atziņa, kas iegūta, vairāk nekā 40 gadus vadot dažādus transportlīdzekļus, atbilde ir viena: šis darbs ir atbildīgs, jo uz ceļa nekad neesi viens, un autobusā nereti atrodas vairāk nekā pussimts pasažieru; ir jāprot pieņemt lēmumus un izskaidrot tos arī pasažieriem, kas ne vienmēr ir viegli.

Jāatzīmē, ka abi autobusu vadītāji ne tikai sakrājuši iespaidīgu kilometru skaitu, bet arī ne reizi vien pierādījuši augstu profesionālo meistarību gan uzņēmuma organizētajā autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursā, gan ikdienas darbā, un, kā liecina pieredze, profesionalitāte slēpjas gan stāžā, gan nobrauktajos kilometros.

Foto: Ventspils reisa jaunie dubultmiljonāri – Ainārs Naudiņš (no labās) un Arnis Bāliņš.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Pipars 30.12.2021, 11:07:10

    Es doma ka šiem šoferiem vajadzet premij izmaksat-1 centu par katru nobraukto km.

  • -1
    Cita ventspilniece. 30.12.2021, 14:21:08

    Ceinerim-200 tūkst.dasmitnieku.

  • -7
    Marta P 30.12.2021, 11:30:38

    Jā, šoferi malači. Lūk šādi šoferi ir vērtība, pieredzējuši, līdz ar to brauciens drošs. Žēl, ka tā netiek uzskatīta pat vērtību, kad valsts vērtē iepirkumus, par to, kas mūs vizinās, jo tur svarīga ir tikai zemākā cena. Un kā var dabūt zemāku cenu? Ar zemākas kvalitātes autobusiem, mazākām šoferu algām, kas atkal liek šoferiem strādāt vairākās vietās un tie ir nogurušāki, komplektā ar sliktākiem autobusiem -apdraudēti tiek visi, šoferis, pasažieri, citi satiksmes dalībnieki.

  • -1
    kalambūrs 30.12.2021, 16:18:41

    ja mikroautobusi tas nav autobusi bet standarta kravas busi.

  • -1
    krustmateflorence 01.01.2022, 09:55:24

    Ventspils reisa puiši un meitenes -ir tiešām lieli malači, lai jums visiem veiksmīgs2022.gads.

  • -1
    kalambūrs 01.01.2022, 21:45:06

    paldies!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: