Rītvakar izšķirošo cīņu Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņems BK Liepāja un centīsies atspēlēt pirmajā mačā iekrāto sešu punktu deficītu.

Pirmajā spēlē Liepāja savā laukumā uzvarēja ar 71:65, taču mačs nebūt nerisinājās punkts punktā, jo vēl piecas minūtes pirms finālsirēnas rezultāts bija 64:49. Cīņas izskaņā Ventspils basketbolistiem gan izdevās pietuvoties un pat tikt viena metiena attālumā, tomēr izglābties nesanāca. Par lielāko šī mača ieguvumu līdz ar to jāuzskata vismaz mīnusu sadeldēšanu, kas saglabā izredzes uz panākumu divu maču summā.

Visā spēlē Liepājai bija pārsvars metienu precizitātē (2p 18/40 – 15/38, 3p 8/22 – 6/31) un uzvara cīņā pie groziem (50-38), toties krietni vairāk kļūdu (19-11) un mazāk soda metienu (11/13 – 17/22).

Ventspilnieki pēc klupiena Liepājā smagi zaudēja Latvijas – Igaunijas līgas līdervienību mačā VEF vienībai, bet nākamajā spēlē sagrāva Tallinas Kalev (103:64), mudinot domāt, ka īsā krīzei jau aiz muguras. Liepāja pēc uzvaras pār Ventspili Latvijas – Igaunijas spēlē pārspēja Ogri, bet dažas dienas vēlāk kapitulēja Latvijas Universitātei.

Trīs citi Latvijas kausa pusfinālisti jau ir zināmi, turklāt viens no pāriem jau aizvadījis arī pirmo maču. Vieta pusfinālā garantēta bija čempionvienībai VEF, kas savā pirmajā mačā kausa pārliecinoši pieveica LU. Liepājnieku un ventspilnieku cīņas veiksminiekiem tiksies ar BK Ogre.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 30.12.2021, 14:50:02

    Spēle atcelta...diemžēl..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: