No 4. novembra Ventspils bibliotēka un tās struktūrvienības atsāks grāmatu un žurnālu bezkontakta izsniegšanu lasītājiem darba dienās no plkst. 10 līdz 18.

Pasūtīt interesējošo lasāmvielu iespējams trīs veidos - elektroniskajā katalogā https://ventspils.biblioteka.lv/Alise/lv/home.aspx, rakstot uz e-pasta adresi biblioteka@ventspils.lv vai pa telefonu (Galvenajai bibliotēkai uz tālr. numuru 63627364, pārējām bibliotēkas struktūrvienībām uz tālr. numuriem, kas norādīti bibliotēkas mājaslapā http://biblioteka.ventspils.lv/kontakti/). Ar tiem lasītājiem, kuri pasūtījumu veic elektroniskajā katalogā vai e-pastā, Ventspils bibliotēkas darbinieks sazināsies telefoniski, lai vienotos par konkrētu grāmatu saņemšanas laiku un šis laiks būs jāievēro, lai, ierodoties pēc grāmatām, nesatiktos ar citiem lasītājiem.

Grāmatas un žurnālus lasītāji var saņemt iepriekš sagatavotu paciņu veidā bibliotēkas priekštelpā (vējtverī) vai ārpusē pie ieejas.

Galvenajā, Bērnu, Pārventas, Gāliņciema, Ventspils Augstskolas un Mūzikas bibliotēkās grāmatu bezkontakta izsniegšana notiks darba dienās no plkst.10.00 līdz 18.00. Medicīnas bibliotēka Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir slēgta.

Ventspils bibliotēka atgādina, ka izlasītās grāmatas un citus bibliotēkā saņemtos materiālus jebkurā laikā iespējams ievietot grāmatu nodošanas kastēs, kas atrodas ārpusē pie Galvenās bibliotēkas Akmeņu ielā 2 un pie Pārventas bibliotēkas Tārgales ielā 4.

Ventspils bibliotēka piedāvā ikvienam interesentam reģistrēties bibliotēkas attālinātajiem pakalpojumiem, apmeklējot bibliotēkas tīmekļa vietni www.biblioteka.ventspils.lv un aizpildot elektronisko anketu sadaļā “Reģistrējies attālināti”.

Attālinātie pakalpojumi sniedz iespēju no mājām vai no jebkuras citas vietas, kur pieejams internets, elektroniskajā katalogā pasūtīt grāmatas un pagarināt to nodošanas termiņus, izmantot bibliotēkā abonētās datubāzes – Letonika, EBSCO, Britannica, par kurām plašāku informāciju atradīsi ŠEIT, un lasīt grāmatas 3TD E-grāmatu bibliotēkā www.3td.lv. Tāpat aicinām izmantot #Ēkultūra digitālos resursus (filmas, raidījumu un teātra izrāžu ierakstus, virtuālās izstādes u.c.) ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (387)

  • 0
    Braucēja 04.11.2021, 10:10:42

    Un kā ar novada bibliotēkām?

  • -3
    Marta P 04.11.2021, 10:13:37

    Paldies Dievam bibliotēkas atrada ceļu, kā šo absurdu risināt!
    Kā var būt tā, ka covid uzglūn tieši lasītājiem bibliotēkās? Jau pirms gada bibliotēka ziņoja, ka grāmatas tiek tīrītas, dezinficētas, tur apstākļi drošāki kā veikalā. Bet nē - mums nebūs lasīt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: