Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 14. oktobra plkst. 6.30 līdz 15. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem.

Plkst. 15.09 tika saņemts izsaukums uz Pētera ielu, kur dzīvojamā mājā bija dzirdams dūmu detektora skaņas signāls un jūtama dūmu smaka.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī neviena nav un uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas. Plkst. 15.21 darbi notikuma vietā pabeigti.

Bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts katliņš vai panna var ātri piedegt, sākumā radot spēcīgu sadūmojumu, bet tālāk karstuma ietekmē, aizdedzinot sadzīves priekšmetus un virtuves mēbeles. Savlaicīgi nepamanot ugunsgrēka izcelšanos, liesmas pārņems virtuvi un visu mājokli. VUGD atgādina, neatstājiet bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts gatavojamies ēdienu!

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: