Neskatoties uz to, ka Valsts policija regulāri atgādina par to, lai iedzīvotāji ir piesardzīgi ar saviem bankas datiem, tomēr krāpnieku tīklos arvien iekrīt jauni upuri. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka septembra beigās kādai liepājniecei no bankas konta tika izkrāpti aptuveni 5000 eiro.

Krāpnieki, izmantojot sirmgalves uzticēšanos, stādījās priekšā kā banku darbinieki un sarunas laikā ieguva no sievietes bankas datus.

Pirmā saruna notikusi 28. septembrī, kad krāpnieki, iepazīstinot sevi kā bankas darbiniekus, sacīja, ka no viņas konta tiek veikts maksājums un steidzināja sievieti atklāt savus bankas datus un piekļuves kodus, ko sieviete arī izdarīja, kā rezultātā no bankas konta pazuda 3000 eiro. Sapratusi, ka tika apkrāpta, sieviete devās uz banku nomainīt piekļuves datus, kur viņa atkārtoti tika brīdināta, ka jāuzmanās no šādiem krāpniekiem.

Nākamajā dienā sieviete saņēma vēl vienu zvanu no krāpniekiem, kuri, stādoties priekšā kā banku darbinieki, sacīja, ka naudu ir iespējams atgūt un viss, kas nepieciešams – viņai ir jānosauc internetbankas piekļuves dati, ko viņa arī izdarīja, kā rezultātā viņai no bankas konta tika noņemti 1900 eiro.

Sieviete atkārtoti devās uz banku, taču šoreiz jau lai kontu slēgtu un izņemtu ārā visus tajā atlikušos naudas līdzekļus. Sieviete paskaidroja, ka ar viņu tika runāts krievu valodā, un viņa apzinās, ka ja viņa saprasu latviešu valodu un uzstātu, lai saruna notiktu latviski, saruna, visticamāk, neturpinātos un krāpšana nebūtu notikusi.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, vispirms nekavējoties ir jāsazinās ar savu banku, un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu Valsts policijā. Ņemot vērā, ka šīm krāpšanām parasti ir starptautisks raksturs un krāpnieki lielākoties runā krievu valodā, iedzīvotāji tiek aicināti par drošības nosacījumiem sevišķi atgādināt krievvalodīgajiem cilvēkiem, īpaši gados vecākiem radiniekiem, paziņām un draugiem!

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Eeeeeeeeee 13.10.2021, 15:11:25

    Es ar šaubām REĀLIEM bankas darbiniekiem dodu savu INFO, kur vēl apšaubāmiem, kas uzdodas par tādiem dot!

  • 0
    kohs 13.10.2021, 16:04:21

    Nesaprotu, kur tik lētticīgi cilvēki tiek tie tādas naudas?

  • 0
    kalambūrs 13.10.2021, 18:22:19

    es ar nesaprotu ka tie uzķeras vispār?

  • 0
    Krišs Daugulis 14.10.2021, 00:17:48

    Žīdi savējos neappiš. Šamējie nesmādē pat zārknaudu...
    Čerņa, padibenes, mēsli

  • 0
    Heinrich 14.10.2021, 02:25:55

    http://www.holywar.org/Cianas_gudro_protokoli.htm

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: