Pērn Ventspils slimnīcas traumatoloģijas nodaļā pacientam veiktas vairākas sarežģīta tipa operācijas, tai skaitā izgatavojot un izmantojot kaula lūzuma 3D modeli, kas ļāva uzlabot precizitāti un operāciju veikt minimāli invazīvi jeb ar pēc iespējas mazākiem iegriezumiem.

Pēc kritiena no aptuveni četru metru augstuma pacients no Talsiem pagājušā gada augustā tika nogādāts Ventspils slimnīcā, kur konstatēts šķembains, pilona tipa kājas lūzums, kā arī vaļēji kreisās rokas un plaukstas lūzumi.

Kā atzīst Ventspils slimnīcas Traumatoloģijas nodaļas vadītājs Dr. Igors Kolosovs, pacienta stāvoklis pēc traumas gūšanas tika novērtēts kā smags, turklāt šāda tipa lūzumi lielā daļā gadījumu rezultējas ar invaliditāti, savukārt šajā gadījumā - pateicoties operatīvajai un profesionālajai speciālistu rīcībai, pacients Mārtiņš atguvis funkcionālās spējas.

Pacientam veiktas vairākas sarežģītas operācijas, vienai nu kurām, izvērtējot situāciju, sekmīgākai operācijas norisei tika nolemts izgatavot kājas locītavas lūzuma 3D modeli. Modelis izgatavots, balstoties uz datortomogrāfijas rezultātā iegūto izmeklējumu attēliem. Pēc modeļa izgatavošanas veikta testa operācija mākslīgajam kaulam un sagatavotas locītavai pilnībā pielāgotas titāna plāksnes. Šī metode sniegusi iespēju divus lielus griezienus aizstāt ar maziem, kā arī ļāvusi atjaunot locītavas virsmu gludumu.

Pacients Mārtiņš, gadu pēc operācijas ierodoties uz pēcoperācijas pārbaudi, pateicās ārstu komandai, īpaši Dr. Igoram Kolosovam, Dr. Mārim Zirnim un Dr.Aleksandram Primakam, kā arī atsaucīgajām un gādīgajām māsiņām. Šobrīd, pateicoties ārstu profesionalitātei, Mārtiņš jūtas labi, ir atveseļojies, un atzīst, ka pēc šādām traumām ir daudz pārdomu par to, cik vieglprātīgi ikdienā uztveram it kā pašsaprotamas lietas.

Dr. Kolosovs uzsvēra, ka šāda veida operācija bija iespējama gan Ventspils slimnīcā pieejamā mūsdienīgā aprīkojuma un profesionālo speciālistu dēļ, gan arī pateicoties slimnīcas vadības gatavībai ieviest un īstenot mūsdienīgas ārstniecības metodes.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    Kārlis_ 01.10.2021, 13:37:46

    Igor, prosto Kolosaļno spravilsa. :)

  • 0
    Lielais Kretīns 01.10.2021, 20:56:31

    Prieks, ka vpils slimnīca atīstās un vairs nav tik bieži jābrauc uz Rīgu

  • 0
    Dee 03.10.2021, 18:08:14

    Ļoti liels prieks, ka Ventspilī strādā dakteris Kolosovs - jauns, enerģisks un zinošs. Arī operējos pie viņa, un esmu vairāk kā apmierināta ar rezultātu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: