Pirms vairāk nekā trīs gadiem izveidotais Ventspils uzņēmums SIA Trempel izaudzis no idejas līdz reālai ražošanai un eksportam. Ērti apģērbu un aksesuāru pakaramie, kas izgatavoti no ekoloģiska materiāla, no Ventspils nonāk dažādās pasaules vietās.

Jaunais uzņēmums SIA Trempel savus pirmos soļus spēra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ventspils Biznesa inkubatorā. Taču jau teju gadu tas darbojas atsevišķās nomātās telpās Vasarnīcu ielā. Uzņēmuma dibinātājs Aleksandrs Bobrovs stāsta, ka līdz ar ražošanas attīstību un pasūtījumu pieaugumu Biznesa inkubatorā kļuva par šauru, jo tur bija tikai birojs. Vasarnīcu ielā, līdz ar ierastajām darba vietām ar datoriem, ir atsevišķas noliktavas telpas gatavajai produkcijai, kas glīti salikta kastēs, galds ar printeri un atsevišķs galds gatavo pakaramo iesaiņošanai.

Aleksandrs stāsta: «Atšķirībā no citiem jaunajiem uzņēmējiem es Biznesa inkubatorā ierados tikai ar savu ideju. Daudz laika bija vajadzīgs tam, lai saprastu, kas tas būs par produktu, kā tas izskatīsies, kam, kā un par kādu cenu to pārdosim.» Šobrīd ir saņemtas atbildes uz visiem šiem jautājumiem, bet galvenais – izveidota niša, kuru arvien pārliecinošāk iekaro Ventspils pakaramie. «Pārdošanas apjoms ar katru mēnesi pieaug. Ļoti priecē tas, ka mūsu pakaramos pērk tie, kas jau iegādājušies tos arī agrāk, proti, mums parādās pastāvīgi klienti, kuri stāsta par savu produkciju saviem klientiem, un tie arī iepērkas pie mums,» par saviem panākumiem stāsta jaunais uzņēmējs.

Trīs gadu laikā ievērojami paplašinājies produkcijas klāsts – sākotnējiem melnajiem pakaramajiem pievienojušies baltas un pelēkas krāsas pakaramie, bērnu apģērbu, kā arī aksesuāru – zeķu, šaļļu, cepuru, apakšveļas u.c. – pakaramie. Pavisam drīz uzsāks ražot pakaramos ar klipšiem svārkiem un biksēm. «Daudzi veikali vēlas iegādāties pakaramos visu veidu apģērbiem un aksesuāriem, gan bērnu, gan pieaugušo,» skaidro Aleksandrs. Ventspils pakaramie tiek transportēti uz tālo Ameriku, Austrāliju, Arābu Emirātiem, Lielbritāniju. «Nosūtām produkciju gandrīz katru dienu,» saka uzņēmējs. Viņa tuvākais mērķis – pārdot 10 000 pakaramos mēnesī. Tagad tāds apjoms tiek iztirgots divos trīs mēnešos. Taču, ja pašā sākumā tika pārdoti tikai pieci pakaramie, tad pašreizējais pārdošanas apjoms – tas jau ir milzīgs solis, kas sperts uz priekšu.

Uzņēmumā Trempel radītas divas darba vietas – Aleksandram Bobrovam palīdz pārdošanas menedžere Poļina Beraja. Viņas pieredze lieti noderēja jaunajam uzņēmumam, kas vēl tikai iekaro savu potenciālo tirgu. Poļina desmit gadus dzīvojusi Itālijā, kur viņa ieguva izglītību – ekonomikas un biznesa bakalaura un maģistra grādu, bet pēdējos četrus gadus vispirms stažējās, bet pēc tam strādāja pasaulslavenās modes kompānijas Gucci galvenajā birojā Florencē. Ventspilniece strādāja komandā, kas iepērk Gucci aksesuārus Eiropas veikaliem. Ņemot vērā pandēmijas ierobežojumus un radušās sekas, viņa šobrīd dzīvo Ventspilī un, kamēr nav devusies uz Itāliju, strādā kompānijā Trempel. «Man patīk šī biznesa ideja, un man ir darba pieredze šajā pašā sektorā, tādēļ arī nolēmu piedāvāt savu palīdzību,» stāsta Poļina.

Ekovirziens pēdējos gados kļūst arvien populārāks Eiropā. Tieši šajā jomā pārdošanas menedžere saskata perspektīvu Trempel pārstrādātā presētā kartona pakaramajiem. «Pakaramie veikalos – kā plastmasas salmiņi, to ir miljoniem. No rūpnīcas uz noliktavu apģērbi nonāk uz vieniem pakaramajiem, no noliktavas uz veikalu – jau uz citiem. Izlietotos pakaramos izmet. Mūsu pakaramie ir ne tikai ekoloģiski, jo tos var pārstrādāt, bet arī ērti loģistikā sava viegluma dēļ,» Poļina uzskaita Ventspilī ražoto pakaramo priekšrocības.

Pavisam drīz Trempel pieņems darbā vēl vienu darbinieku – lai uz printera ar karstu foliju drukātu pakaramiem pasūtītājkompāniju logo. Turpmāk būs vajadzīgs arī darbinieks, kas iepakos gatavo produkciju. Gatavos pakaramos no pārstrādāta presēta kartona pēc SIA Trempel pasūtījuma joprojām ražo Rīgā. Aleksandra sapnis ir kādreiz atvērt ražotni Ventspilī. Bet tad ir jāpalielina pasūtījumu un pārdošanas apjomi. «Uz speciālas iekārtas Rīgā vienas stundas laikā var saražot tik pakaramo, cik mēs pagaidām nespējam pārdot mēnesī,» norāda uzņēmējs.

Pakaramo ražošanas izejvielu – presētu pārstrādātu kartonu – Trempel iepērk Holandē. Kārbiņas gatavo pakaramo iesaiņošanai piegādā Latvijas uzņēmums Skultes kartons. Uzņēmumam Trempel jau ir aptuveni 20 klientu patērētāju – tie ir gatavo apģērbu veikali, noliktavas, viesnīcas. Visa produkcija 100% tiek eksportēta. «Nereti ir grūti pārliecināt pircējus par mūsu pakaramo izturīgumu. Daudzi uzreiz iedomājas parastu kartonu. Taču tie, kas ir iegādājušies mūsu pakaramos pirms diviem gadiem, joprojām tos lieto,» pārliecinoši saka Aleksandrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: