Ventspils pašvaldība arī turpmāk rīkosies tā, lai tās īpašums tiktu lietderīgi izmantots pilsētas attīstībai un aizstāvēs savu viedokli tiesiskā ceļā, norādīja pilsētas domē, komentējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pieprasījumu atcelt lēmumu par pašvaldības īpašumā esošo nekustamo īpašumu pārņemšanu pašvaldības valdījumā, kas maina Ventspils ostas teritorijas robežas.

Ventspils domei jau ilgāku laiku ir domstarpības ar Ventspils brīvostas pārvaldi par tās valdījumā esošo pašvaldības īpašuma izmantošanu, lai gan šīs attiecības regulē 2004. gadā noslēgtais līgums. Jaunā Ventspils brīvostas vadība apšauba šo līgumu.

"Šo VARAM prasību varam nosaukt par Ostu likuma atšķirīgu interpretāciju. Nesaprotams ir fakts, kāpēc VARAM šo lēmumu pieņēma tikai tagad, kāpēc šo astoņu mēneša laikā nevaicāja pašvaldības viedokli, jo šis domes lēmums tika pieņemts jau šī gada 21. janvārī," vaicāja pašvaldības vadība.

Pēc būtības atsevišķi komersanti un pašvaldības uzņēmumi vēlas iegādāties pašvaldībai piederošus zemes gabalus, uz kuriem atrodas šiem uzņēmumiem piederošas būves. Pašvaldībai piederošie zemes gabali atrodas Brīvostas teritorijā, bet faktiski Ventspils brīvostas pārvalde tos neizmanto un neapsaimnieko. Ventspils dome uzskata, ka ir lietderīgi apmierināt šādu uzņēmuma vēlmi. Savulaik SIA "Bucher Municipal" izsolē iegādājās gan pašvaldības īpašumā esošu zemi, gan Ventspils brīvostas ēku, tādējādi jūtoties droši un komfortabli sava biznesa tālākajā attīstībā, skaidroja pašvaldībā.

Pašvaldības SIA "Ūdeka" vēlas realizēt Eiropas fonda projektu, tādējādi vēlas iegūt Ventspils pašvaldības zemi, kura atrodas Ventspils Brīvostas valdījumā brīvostas teritorijā. Dome izteica nožēlu, ka tiek traucēts izmantot pašvaldības zemi un ka šo jautājumu risināšanā tiek iesaistīta VARAM, nevis jautājums tiek risināts savstarpēji.

"Aicinām Ventspils brīvostas pārvaldi uz konstruktīvu savstarpējo dialogu neiesaistot ministriju, nevis strīdiem ar pašvaldību, kā arī koncentrēties uz savu pamatdarbību un kravu piesaisti Ventspils brīvostas teritorijai," rosināja pašvaldības pārstāvji.

Viņi uzsvēra, ka VARAM domes rīcību ir interpretējusi kā Ventspils brīvostas robežu izmaiņu, kas gan tā nav, jo brīvostas robežas nosaka Ministru kabinets, nevis Ventspils domes lēmums.

Ventspils pašvaldības dome izsaka nožēlu, ka VARAM nav vērsusies pie domes, lai Ventspils dome varētu izskaidrot savu jau 21. janvārī pieņemtā lēmuma būtību, kura mērķis viennozīmīgi nebija mainīt Ventspils brīvostas robežas, jo atsavinot īpašumu no Ventspils brīvostas nemainās ostas teritorijas robežas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Vadims Kevrelis 26.08.2021, 11:43:58

    Pašvaldība varētu SIA''Ūdeka''ierādīt zemes gabalu kura neatrodas Brīvostas valdījumā bet droši vien ka nevar, jo tādejādi uzņēmums nevarēs realizēt Eiropas fonda projektu.

  • -5
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 27.08.2021, 17:44:56

    Atbilde: Vadims Kevrelis

    Labdien,
    Esošā Ventspils ūdenssaimniecības infrastruktūra ir gadiem plānota, veidota un attīstīta, ieguldot gan lielu darbu, gan ievērojamus līdzekļus, tāpēc atsevišķu objektu pārcelšana uz citu teritoriju vai īpašumu nemaz nav iespējama.

  • -8
    Viktors Torpēda 26.08.2021, 17:22:16

    Nu nu , kā tad tu iztēlojies, ja tagad Ūdeka atrodas brīvostas teritorijā un vēlas paplašināties vai atjaunot kādas iekārtas , ēkas, tad viņiem pēkšņi jātaisa cita filiāle ārpus savas teritorijas? Jāvelk atsevišķi visa komunikācijas inženieru tīkli pa jaunu. Kāpēc viņiem dēļ Kristovska un brīvostas būtu jācieš?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: