Jau šīs nedēļas nogalē risināsies Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms, kurā savas līderpozīcijas centīsies nostiprināt Ventspils motokluba Rodeo braucēji.

Pirms došanos uz Api, kur risināsies otrais posms, Rodeo komanda vēl izgāzīs vienu līkumu Lietuvas atklātajā čempionātā, kurā līdz šim bijuši sekmīgi starti. Turklāt tie arī ļāva sagatavoties arī valsts čempionātam, kas tikai pagājušajā nedēļā startēja ar mačiem Alojā. Rodeo tiem tiešām bija gatavi, jo komandu vērtējumā izcēla pirmo vietu.

Rodeo vadītājs Arvis Sanders pirms ilgi gaidītās sezonas neslēpa, ka komanda tiek komplektēta ar domu pacīnīties par čempionu titulu klubu vērtējumā, ar ko arī var izskaidrot dažas kvalitatīvas izmaiņas. Pēc ilgāka pārtraukumā Ventspils kluba krāsas pārstāv arī kvadricikla braucējs, turklāt tas ir pagājušā gada čempions Matīss Palēvics. Savukārt oficiāli komandā ieskaitīts junioru MX125 čempions Ansis Anševics. Joprojām uzticīgs Rodeo ir pēdējo divu gadu MX1 klases čempions Toms Macuks, uz stabilu sezonu cer Kristers Drevinskis, bet vienīgais leģionārs šobrīd ir labi zināmais igaunis Karels Kutsars. Labi nokomplektētas arī mazās klases, vārdu sakot – Rodeo sezonas sākumam ir gatavs. Kas arī tika pierādīts Alojā.

Favorīta statusu pārliecinoši apstiprināja Macuks, kurš bija ātrākais gan kvalifikācijā, gan abos braucienos, līdz ar to uzvarot arī pirmā posma kopvērtējumā. Tiesa, gluži bez piedzīvojumiem neiztika. Lai arī naktī bija pamatīgi lijis, organizatori bija labi sagatavojuši trasi un kvalifikācijas braucienos tā nebija sevišķi dubļaina. Taču pirms pirmā brauciena sāka līt, kas lika pieņemt steidzīgus un pat riskantus lēmumus tehnikas sagatavošanai. Macuks tieši pirms starta motociklam uzlikt filtra kastes vāku bez caurumiem.

«Tas nav atļauts, bet riskēju un nomainīju. Protams, tiesnesis to redzēja, un pēc brauciena par to saņēmu 30 sekunžu sodu, tāpēc paliku otrais (pirmā vieta tika Kārlim Sabulim – aut.). Otrajā braucienā startā biju ceturtais, bet salīdzinoši ātri apdzinu priekšā braucošos. Noķēru arī Kārli, sāku viņam uzbrukt un vietā, kur biju izdomājis apdzīt, viņš pieļāva kļūdu – apgāzās,» sacensības atceras Macuks. Kutsars kvalifikācijā bija ceturtais ātrākais, taču pirmajā braucienā dubļainajā trasē saņēma nullīti. Otrais piegājiens jau bija veiksmīgāks – ceturtā vieta. Vēl vienu pirmo vietu Rodeo komandai sagādāja jaunpienācējs Palēvics. Kvalifikācijā viņš gan uzrādīja otro ātrāko apļa laiku, bet braucienos nekādas vaļības nepieļāva. Matīss ne vien uzvarēja abos startos, bet arī tieši viņam tajos piederēja ātrākais apļa laiks.

MX2 klasē Drevinskis vispirms bija otrais, bet pēc tam finišu sasniedza ceturtajā vietā, dienas kopvērtējumā kāpjot uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena. Šajā klasē debitēja arī Anševics, abos braucienos cīnoties centīgi un galu galā izcīnot 11. vietu 14 braucēju konkurencē. MX2 junioru grupā otro vietu atveda Aleksis Araids, Tomass Šaincāns 85cc klasē sudraba pozīcijā finišēja otrajā braucienā, bet pirmais sanāca pagalam neveiksmīgs. Šajā klasē kopvērtējumā 12. vieta Ričardam Muraško.

Svarīgākie aprēķina tika veikti sacensību noslēgumā un apliecināja, ka Rodeo komanda ar 1073 punktiem izcīnījusi pirmo vietu.

29. augustā Latvijas čempionāts turpināsies ar sacensībām Apē, 12. septembrī motobraucēji dosies uz Cēsim, bet čempionāta noslēgums risināsies jau visai tuvu Ventspils motosporta cienītājiem – 19. septembrī Dobelē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: