Pašvaldība jau sākot no 2018. gada risināja jautājumu par Bērnu un ģimenes atpūtas centra vietas izveidi. Kā piemērotākā vieta tika izvēlēta Kr.Valdemāra iela 12A, kas ir silikāta ķieģeļu ēka, taču tā būtiski degradē jaunizbūvēto Ostas ielas promenādi.

Tā kā ēka ir aptuveni 2000 m2 platībā, tad tā būtu piemērota vieta slēgtam bērnu parkam un ballīšu vietai, kur aizraujoši pavadīt laiku pat dienās, kad aiz loga ir drēgni, lietaini vai brāzmaini laikapstākļi.

Tomēr šis ceļš bija garāks, nekā sākotnēji tika plānots, jo īpašuma tiesības piederēja Ventspils Brīvostas pārvaldei, kas nevēlējās šo degradēto ēku nodot Ventspils valstspilsētas pašvaldībai. Tikai 26. augustā notika maiņas darījums, kurā pēc divu gadu viedokļu saskaņošanas Kr.Valdemāra ielas 12A ēka ir nonākusi Ventspils valstspilsētas pašvaldības īpašumā.

Tuvāko mēnešu laikā šai ēkā tiks uzsākti pārprojektēšanas darbi, lai to pielāgotu bērnu un ģimenes vajadzībām, kā arī veiktu nepieciešamos infrastruktūras uzlabošanas darbus un ēkas siltināšanu. Pēc ēkas izbūves ap 2024. gada beigām ēku ir plānots nodot privātiem komersantiem, kas organizētu šīs ēkas apsaimniekošanu.

Tādēļ pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' aicina pieteikties aktīvus un uzņēmīgus komersantus, kas perspektīvā būtu gatavi uzņemties iniciatīvu komercdarbības veikšanai, attīstot unikālu un aizraujošu bērnu pilsētiņu Ventspils Ģimenes centrā. Pieteikties un iegūt papildu informāciju var ierodoties p.i. ''Komunālā pārvalde'' Užavas ielā 8, vai arī piesakoties elektroniski rakstot kom.parvalde@ventspils.lv vai zvanot pa tālr. 63624269.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: