3. jūnijā, Ventspils slimnīcas Rehabilitācijas nodaļai nozīmīgs atskaites punkts - Spāru svētki! Tas nozīmē, ka sasniegts ēkas augstākais punkts - laiks novērtēt būvnieku paveikto un vēlēt veiksmi turpmākajos darbos.

Klātesot būvniekiem - SIA ''Ostas celtnieks'', slimnīcas, Ventspils pilsētas domes un Komunālās pārvaldes pārstāvjiem, tika novērtēts būvniecības progress, vienlaikus akcentējot Rehabilitācijas nodaļas būvniecības nozīmi - mūsdienīgu pakalpojumu pieejamību ventspilniekiem un reģiona iedzīvotājiem.

Mūsdienīgā un teicami aprīkotā Rehabilitācijas nodaļa tiek veidotā kā divu stāvu piebūve pie esošās slimnīcas ēkas. Tajā būs astoņas dienas stacionāra gultas, plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu, ūdens procedūras, fizikālās procedūras, sāls istaba, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' valdes priekšsēdētājs Juris Lācis:

Galvenais izaicinājums būvniecības procesā ir fakts, ka jaunā Rehabilitācijas nodaļa tiek būvēta līdzās Infekcijas slimību nodaļai - jāturpina gan slimnīcas ikdienas darbs, gan būvniecība, ņemot vērā, ka blakus ir pacienti.Vēl noteikti jāpiemin baseins ar paceļamo grīdu, kas nodrošinās rehabilitācijas iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ņemot vērā, ka šāds baseins būs vienīgais Latvijā, arī šī baseina izbūve ir nozīmīgs izaicinājums būvniekiem. Esmu gandarīts, ka Rehabilitācijas nodaļa veiksmīgi intergrēta arī vidē - priežu ielokā. Šī tematika atspoguļosies arī interjerā, pacientiem radot maksimāli patīkamu vidi.

SIA ''Ostas celtnieks'' valdes priekšsēdētājs Konstantīns Bursakovskis:

Šis projekts ir ļoti nozīmīgs tieši dēļ ēkas satura un būtības - Rehabilitācijas nodaļa tiek radīta iedzīvotājiem, kas ikdienā ir saskārušies ar nepieciešamību pēc rehabilitācijas. Ventspilī šis projekts ir nozīmīgs, jo iedzīvotājiem, kuriem nepieciešama rehabilitācija, nebūs nepieciešams to meklēt ārpus pilsētas. Vēlos uzsvērt arī unikālo baseinu, kas tiek būvēts jaunajā Rehabilitācijas nodaļā - tas ir pārdomāti projektēts, lai cilvēki varētu saņemt augsta līmeņa rehabilitāciju. Projekts ir ļoti organisks un teicami iederas kopējā arhitektūrā, turklāt harmonisks būs arī iekštelpu dizains.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Puckāns 04.06.2021, 14:06:12

    Kad Rehabilitācijas nodaļa sāks darboties?

  • -2
    Panzerfaust 150 04.06.2021, 20:23:00

    Kad lembergu no čoka izlaidīs.Ja vispār izlaidīs.

  • 0
    Ēriks Leimanis 09.06.2021, 12:21:46

    Nav kam lenti pārgriezt?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: