SIA ""Ventspils nafta" termināls" apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,042 miljoni eiro, kas ir par 13,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 59,6% - līdz 2,441 miljonam eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kā norādīts kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā, pagājušā gada sākumā pārkraušanas vidi raksturoja pieejamā rezervuāru jaudas pārprodukcija, tādējādi radot ļoti konkurētspējīgu tirgus vidi. Tomēr Covid-19 ietekmēja naftas tirgu, izraisot svārstīgumu un nenoteiktību, kā arī kopumā izmainot tirgus struktūru - palielinot nākotnes naftas cenas, jo pieprasījums pēc naftas samazinājās strauji.

Pagājušajā gadā ""Ventspils nafta" termināls" ikgadējie pārkraušanas apjomi samazinājās par 27%, salīdzinot ar 2019. gadu, attiecīgi, palielinājās rezervuāru noslogojums. Palielinātais pieprasījums pēc uzglabāšanas jaudas bija Covid-19 izraisīta īslaicīga ietekme, un tas pakāpeniski atgriežas pirms pandēmijas līmenī, veidojot konkurētspējīgus tirgus apstākļus.

Lai pielāgotos mainīgajiem tirgus apstākļiem, uzņēmums pērn turpināja optimizēt tehnoloģiskos procesus un procedūras, kā arī uzlaboja organizatorisko efektivitāti. ""Ventspils nafta" termināls" seko līdzi globālajai pārejai uz citiem enerģijas avotiem, lai izvērtētu visas uzņēmējdarbības iespējas. Pievēršot uzmanību ilgtspējīgai attīstībai un atbildīgam enerģijas patēriņam, uzņēmums optimizējis ēku izmantošanu un īstenojis virkni iekšējo projektu.

Kompānijas vadība atzīmē, ka šajā gadā ""Ventspils nafta" termināls" saimnieciskās darbības mērķis ir pielāgoties kravu plūsmas samazinājumam Baltijas jūras reģionā, lai uzlabotu piedāvāto pakalpojumu daudzveidību ar mērķi saglabāt klientiem sniegto vērtības piedāvājumu. Tā kā kompānija ir tikai viens loģistikas ķēdes posms, tā turpinās sadarboties ar citām ieinteresētajām pusēm.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", ""Ventspils nafta" termināls" 2019. gadā strādāja ar 34,875 miljonu eiro apgrozījumu un 1,529 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2003. gadā un nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas kravu pieņemšana no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu tankkuģos. Tā pamatkapitāls ir 21,48 miljoni eiro.

""Ventspils nafta" termināls" 51% daļu pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam "Martank B.V.", bet 49% daļu - Šveicē reģistrētam uzņēmumam "Eurotank Holding Sarl".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    tiešām suns 09.06.2021, 13:48:52

    nē -tādas lietas -nē,,mēs labāk par cietuma ēdienkarti.

  • 0
    Lustiņš 09.06.2021, 15:58:49

    Smieklīga tā mērošanās un jebkādu nopelnu piedēvēšana vienai vai otrai pusei. Drīzāk būtu runājuši par atbildību tā piķa notrallināšanā kāds nāca līdz šim. Nav jau māksla būt par biznesmeni ja piķis gāžas virsū.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: