Ventspils bibliotēka jau no 2013. gada sadarbojas ar Eiropas Komisiju – bibliotēkā izveidots Europe Direct informācijas centrs Ventspils. Šomēnes, noslēdzoties astoņus gadus ilgušam projektam, bibliotēka aicina ikvienu piedalīties tiešsaistes pasākumos.

Šodien plkst. 10 platformā Zoom norisināsies tiešsaistes seminārs Ekonomikas atjaunošanās pēc Covid-19 saskaņā ar Eiropas Zaļo kursu. Seminārā, kuru vadīs Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera valdes loceklis Salvis Roga, piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji, kā arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks. Par to, kā pārdzīvo šo Covid-19 laiku un kādas attīstības iespējas saredz tuvākā un tālākā nākotnē, paneļdiskusijā stāstīs uzņēmēji. Diskusijā paustās atziņas tiks publicētas īpašā digitālajā platformā, kas izveidota, gatavojoties konferencei par Eiropas nākotni. Ikviens Eiropas iedzīvotājs aicināts šajā platformā paust viedokli par to, kā Eiropai jāattīstās.

Par pašu konferenci vairāk varēsiet uzzināt piektdien plkst. 10.30 informatīvajā pasākumā Konference par Eiropas nākotni, ko vadīs žurnālists Ansis Bogustovs. Tajā īpaši gaidīti jaunieši. Konference par Eiropas nākotni tiks atklāta 9. maijā un ilgs divus gadus.

Rīt plkst. 10 bibliotēka aicina ikvienu uz tiešsaistes lekciju Apkalpošanas prasmju attīstība. Klientu vajadzību izzināšana, ko vadīs Latvijas Universitātes Sociālo zinību fakultātes docente Daina Pakalna. Savukārt rīt plkst. 14 plānota diskusija un praktiska nodarbība ar žurnālisti Dainu Jāņkalni Kritiskā domāšana un digitālo un mediju pratība.

Daudziem jau pazīstams pasākums ir Eiropas Zinātnieku nakts, kas parasti norisinās septembra pēdējā piektdienā. Covid-19 pandēmijas dēļ šoreiz tā pārcelta uz aprīļa izskaņu. Arī Ventspils bibliotēka aicina uz Zinātnieku nakts pasākumu, kas norisināsies 30.aprīlī no plkst. 16. Interesenti aicināti uz tiešsaistes tikšanos ar Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekānu un zinātņu doktoru Vairi Cauni. Viņš stāstīs par jaunākajiem praktisko pētījumu virzieniem, kā arī par to, kas ir mākslīgais intelekts, mašīnmācīšanās un blokķēdes. Pēc tam – plkst. 17.30 un plkst. 20.30 – tiešsaistē tiks organizētas tehnoloģiju radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem, ko nodrošinās Ventspils Digitālais centrs.

Sīkāku informāciju par visiem iepriekš minētajiem pasākumiem, kā arī piekļuves saiti tiem varat atrast Ventspils bibliotēkas mājaslapā un Facebook kontā.

Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura informē, ka sākotnēji Ventspils bibliotēkas un Eiropas Komisijas sadarbības projekts tika plānots no 2013. gada līdz 2020. gadam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika pagarinās un vairāki pasākumi tika pārcelti uz šā gada pirmajiem mēnešiem.

Februārī norisinājās vides žurnālistes Anitras Toomas vadītā diskusija par zaļu dzīvesveidu. Pagājušajā nedēļā aizvadīts pasākums Mēs būvējam šo pasauli paši. Tajā Kristīne Pabērza-Ramiresa runāja par vienlīdzīgu un neierobežotu piekļuvi informācijai un par kritisko domāšanu.

Astoņus gadus ilgušais Ventspils bibliotēkas un Eiropas Komisijas sadarbības projekts ir noslēdzies, taču jau maijā sāksies jauns projekts, kas plānots līdz 2025. gadam. Tas darbosies ar nedaudz citādu nosaukumu – Europe Direct Ventspils. Jau šajā gadā projekts paredz apgūt finansējumu 23 467 eiro apmērā. Bibliotēka aicina sekot informācijai un piedalīties Eiropas izzināšanā un tās nākotnes veidošanā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Latvija pāri visām! 28.04.2021, 10:30:49

    Nekāda lielā jēga no ES , izņemot kā iespēja ko nopelnīt individuāli,
    Latvijai vairs nav.
    Un ar savu radikālo "zaļo" ideoloģiju situāciju Latvijā vēl tikai pasliktinās.
    Kur nu vēl jau esoša zaļāka valsts par mūsu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: