Šodien plkst.12 Ministru kabinetā skatīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinājumu par āra sporta aktivitāšu organizēšanas atļaušanu grupām līdz 20 cilvēkiem, esošo desmit vietā.

Patlaban esošais regulējums paredz, ka sporta jomā amatieru sporta treniņi drīkst notikt tikai ārpus telpām - līdz desmit cilvēkiem un neizmantojot ģērbtuves. Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņem klientus iekštelpās - nestrādā trenažieru zāles un nevar doties uz klubu trenēties individuāli.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska jau iepriekš valdībā ir paudusi - lai noņemtu spriedzi bērniem, vecākiem un skolotājiem, risinājums varētu būt 20 cilvēku grupām ārtelpās nodrošināt formālo un neformālo izglītību.

Viņasprāt, līdz piecām nodarbībām varētu organizēt formālo izglītību, savukārt līdz divām - neformālo.

Uzklausot izskanējušos viedokļus, deputāte Evita Zālīte-Grosa norādīja, ka katram politiskajam spēkam būtu jāuzrunā savi ministri un jāpanāk, ka viņi ieklausās nevalstisko organizāciju (NVO) sektorā. Tā, piemēram, viņa uzrunāja izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku par sporta aktivitāšu atgriešanu, lai uzlabotu jauniešu psihoemocionālo stāvokli.

Ministre viņai jau esot atbildējusi, ka viņa otrdien, 9.martā, valdības sēdē cīnīsies par to, lai vismaz 20 cilvēki varētu piedalīties āra sporta aktivitātēs, esošo 10 vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: