Olimpiskajā centrā ''Ventspils'' 2020. gada decembrī notika energopārvaldības sistēmas audits. Audita rezultātā Olimpiskā centra energopārvaldības sistēma ir atzīta kā atbilstoša jaunākajam standartam ISO 50001:2018.

Energopārvaldības sistēmas audita laikā eksperti pārliecinājāss par to, vai energoresursi uzņēmumā tiek izmantoti efektīvi, piemēram, kāds apgaismojums tiek izmantots un kā tas darbojas, pārbaudīja apkures un ventilācijas sistēmas u.c.

Pirms trīs gadiem Olimpiskais centrs ''Ventspils'' pirmo reizi saņēma sertifikātu, kas apliecina, ka uzņēmumā veikts audits par energopārvaldības sistēmas atbilstību ISO 50001:2011 standarta prasībām.

2019. gadā tika veikts sertifikāta uzturēšanas audits un vienlaikus pārsertifikācija uz jaunu standartu ISO 50001:2018, kas no 2020. gada ir obligāts visiem lielajiem energopatērētājiem.

Tiem lielajiem energopatērētājiem, kuri šādu sertifikāciju neveic, tiek piemērota energoefektivitātes nodeva 7% apmērā no iepriekšējā gada patērētās elektroenerģijas izmaksām. Veicot šo sertifikāciju, Olimpiskais centrs ''Ventspils'' ir atbrīvots no nodevas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: