Ventspils pilsētas dome apstiprināja jaunus saistošos noteikumus, kas nosaka Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbību un uzturēšanas kārtību.

Saistošie noteikumi ''Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi'' nosaka Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu iekšējās kārtības noteikumus, kapsētu valdītāja un apsaimniekotāja pienākumus, kapavietas piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, amatnieku profesionālās darbības veikšanas kārtību kapsētās, apbedīšanas kārtību, kapliču izmantošanas kārtību, kā arī saistošo noteikumu izpildes kontroli un atbildību par noteikumu neievērošanu.

Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudēs Ventspils pilsētas domes 2012. gada 3. februāra saistošie noteikumi Nr.5 ''Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi''.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties ŠEIT un tie tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Nah Nahs XIII 28.12.2020, 15:13:30

    Kas jaunajos noteikumos tāds atšķirīgs?

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 30.12.2020, 16:11:01

    [1/2] Līdz šim kapsētu darbības kārtību pilsētā noteica 2012.gada 3.februārī apstiprinātie saistošie noteikumi Nr.5 “Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi”. Ņemot vērā uzņēmuma kapsētu uzturēšanas pieredzi un arī citu pašvaldību kapsētu uzturēšanas pieredzi, radās nepieciešamība aktualizēt un precizēt vairākus saistošajos noteikumos ietvertos noteikumus, piemēram: noteikt kapsētu valdītāja un kapsētu apsaimniekotāja pienākumus, tiesības un atbildību, noteikt kapavietas piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, stingrāk noteikt un definēt kapu rindu nospraušanas kārtību, noteikt precīzākas prasības kapavietu aprīkojuma uzstādīšanai, precizēt sadaļu par apbedīšanas kārtību un kapličas izmantošanas kārtību, kā arī noteikt saistošo noteikumu izpildes kontroli un atbildību par noteikumu neievērošanu saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma normām.

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 30.12.2020, 16:12:54

    [2/2] Pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” jaunie saistošie noteikumi Nr.7 „Ventspils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi” stāsies spēkā.
    Papildus informāciju par jaunajiem saistošajiem noteikumiem var iegūt pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Pils ielā 12, Ventspilī, tālr.63622747.

  • 0
    Meistars. 28.12.2020, 19:30:15

    Vai par kapavietas ierādīšanu joprojām jāmaksā?

  • 0
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 30.12.2020, 16:07:04

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka par kapavietas ierādīšanu netiek prasīta maksa.
    Papildus informāciju var iegūt pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Apbedīšanas birojā Pils ielā 12, Ventspilī, tālr.63624245.

  • -2
    Spīdola 28.12.2020, 22:32:26

    14.5 punkts nosaka ka nedrīkst traucēt bēru norisi. Bet kā ar mototrasi? Bieži glabāšanas laikā traucē trokšņi no mototrases.

  • -2
    Kristiāna 29.12.2020, 11:36:14

    Bēru norisi traucēt nedrīkst, tur es Jums piekrītu un tas ir minēts noteikumos! Bet jāsaprot, ka šie ir Kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi, nevis pilsētas! Un nav iespējams apturēt visu pilsētu, visas skaņas uz katru bērnu norises laiku! Kādam traucē mototrase, kādam suņu rejas, kādam automašīnu rūkoņa vai kuģa signalizēšana ienākot ostā. Nu nav iespējams to visu apturēt katru reizi kā notiek bēres. Un nav iespējams to visu pārcelt tik tālu, lai kapiņos to nedzirdētu. Tad kapiem ir jābūt ļoti tālu no pilsētas..un vai tas būtu risinājums? Nē, jo tad būtu grūtāk apciemot piederīgos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: