Tārgales pagasta ir atjaunots tilts pāri Irbes upei. Objekts ir pieņemts ekspluatācijā, un to droši var izmantot, atceroties, ka vienlaikus uz tā var atrasties ne vairāk kā astoņas personas.

Nu starptautiskajā garās distances pārgājienu maršrutā "Jūrtaka" iekļautais tilts pieejams visiem, kas iecienījuši atpūtu brīvā dabā. To varēs izmantot arī starptautiskā velo maršruta "EuroVelo 13" un "EuroVelo 10" veicēji.

Trošu tilts ir svarīgs infrastruktūras objekts pie bijušās Lielirbes dzelzceļa stacijas. Tas ir domāts tūrisma attīstībai, turklāt atjaunotais tilts arī Miķeltorņa kempingos un atpūtas vietās dzīvojošajiem viesiem nodrošinās daudzveidīgākas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Realizējot projektu, gājējiem un velosipēdistiem būs ērtāka un drošāka pārvietošanās pa kādreizējā mazbānīša stigu ciemu joslā starp jūru un asfaltēto šoseju, sasaistot prioritāri attīstāmo vietu Miķeļtorni ar plašākiem lokālā aktīvā tūrisma maršrutiem.

Veicot izpēti, tika secināts, ka iepriekšējais tilts bija sliktā tehniskā stāvoklī un tā ekspluatēšana apdraudēja cilvēku dzīvību, tādēļ Ventspils novada pašvaldība pieņēma lēmumu to atjaunot. Tārgales pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Laksbergs atgādina, ka iepriekšēja būve pāri upei tapa septiņdesmito gadu sākumā, šo darbu paveica PSRS armija.

Mārcis Laksbergs ir gandarīts par tagad izdarīto vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, Lielirbes iedzīvotājiem jau sen tika solīts, ka tilts tiks atjaunots, otrkārt, tagad arī tūristiem būs lielāka interese par šo teritoriju, jo nu tā ir brīvi pieejama.

Tilta atjaunošanas tehnisko dokumentāciju sagatavoja un darbus veica SIA "M.A.–TAKA–7" darbinieki, būvuzraudzības pakalpojumu sniedza SIA "Tiltu būvnieks" speciālisti. Finansējuma avoti tilta atjaunošanas darbiem: 112 693,72 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļi, Ventspils novada pašvaldības ieguldījums 50 403,50 eiro, valsts budžeta dotācija ir 4971,78 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: