Ventspils pilsētas dome nolēma atstiprināt turpmāko rīcības programmu darbā ar apdāvinātiem Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem laika posmam no 2021. gada līdz 2023. gadam.

Kopš 2011. gada Ventspilī notiek mērķtiecīgs darbs izglītības kvalitātes paaugstināšanā, kas nodrošina mācību vides un izglītības kvalitātes uzlabošanu un pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanu. Šīs programmas mērķis ir atklāt un attīstīt pilsētas bērnu un jauniešu talantus, veicināt viņu individuālo kreatīvo un inovatīvo spēju un prasmju attīstību, radīt radošu nodarbību vidi, kā arī pilnveidot šajā mācību procesā iesaistīto pedagogu profesionālo sagatavotību.

Kopš 2018. gada programma tiek realizēta trīs pamatvirzienos:

1. Bērnu radošuma un intelektuālo spēju attīstība rotaļnodarbībās un ārpus tām pirmsskolas izglītības iestādēs;

2. Pētniecisko prasmju izkopšana un lasītprasmes attīstīšana 1.-3. klašu audzēkņiem;

3. Radošo spēju un intelekta attīstības skola ''Gudrinieks''.

2020./2021. mācību gada 1. semestrī programmas pamatvirzienu aktivitātēs iesaistīti 2614 audzēkņi no pirmsskolas līdz pamatskolas absolvēšanai, veidojot pilnu programmas aptvērumu. Iesāktais darbs tiks turpināts arī nākošajos mācību gados, kas ļaus veiksmīgi pāriet uz kompetenču pieejā balstītu izglītības saturu, radikāli nemainot apmācību procesu, attīstot izglītojamā talantus un izaugsmi.

Izglītības programma veicina bērnos interesi par dabaszinātnēm un tehnoloģijām, palīdz attīstīt pētnieciskās prasmes, lasītprasmi un radošu domāšanu. Šādi mācoties un apgūstot jaunas tēmas, bērni uzrāda lieliskus rezultātus arī ikdienas mācību darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: