Līdz ar COVID-19 pandēmijas uzliesmojumu Latvijā un ar to saistītu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu ir aktualizējusies iedzīvotāju interese par drošu vidi sportošanai, tostarp arī peldēšanu peldbaseinā.

Sporta un aktīvās atpūtas bāzes ir skārusi virkne valsts noteikto ierobežojumu, tomēr peldbasainu darbība nav apturēta. Arī ventspilniekiem joprojām ir iespēja sportot Ūdens piedzīvojumu parka lielajā peldbaseinā.

Pasaules Veselības organizācija: peldot nevar inficēties ar COVID-19.

Pasaules Veselības organizācija sociālajos tīklos sniegusi informāciju, ka COVID-19 vīruss netiek pārnests ar ūdeni vai peldēšanas ceļā. Informācija atrodama šajā ierakstā.

Savā ierakstā Pasaules veselības organizācija norāda, ka COVID-19 vīrusu nepārnēsā ūdens, kā arī ar to nevar infiēties peldēšanas laikā, tomēr vīrusu var nodot inficēta persona, ja tā atrodas ciešā kontaktā, tādēļ veselības speciālisti iesaka, peldot ievērot drošu distanci, un, uzturoties peldbaseina telpās, ievērot drošu distanci, kā arī lietot sejas un deguna aizsarglīdzekļus. Tāpat tiek rekomendēti jau ierastie piesardzības pasākumi: roku mazgāšana un aizsarglīdzekļi šķaudīšanas un klepošanas laikā.

Plašsziņas līdzekļos speciālistu sniegtā informācija liecina, ka Pasaules Veselības organizācijas ieteiktais baseinu hlorēšanas līmenis ir pietiekams, lai iznīcinātu bez apvalka esošus vīrusus, piemēram, poliovīrusu un rotavīrusu, kā arī apvalka vīrusus, piemēram, COVID-19, kas tiek deaktivizēts pat pie zemākas koncentrācijas.

Ar Pasaules Veselības orgnaizācijas vadlīnijam un paskaidrojumiem attiecībā uz ūdens dezinfekciju var iepazīties šajā dokumentā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: