Ventspils bibliotēka aicina iedzīvotājus dalīties ar savām atmiņām, fotoattēliem un citiem materiāliem par ''Ventspils zivju konservu kombināta'' vēsturi.

Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bibliotēkām, muzejiem un arhīviem veido jaunu digitālo kolekciju ''Industriālais mantojums'' par nozīmīgākajiem rūpniecības uzņēmumiem visā Latvijas teritorijā.

Projektā tiek iekļauti uzņēmumi, kuru produkcija bija zināma Latvijā, Padomju Savienībā vai visā pasaulē. Par katru uzņēmumu tiks veidots apraksts, kas tiks papildināts ar digitalizētiem objektiem no bibliotēku, muzeju, arhīvu krājumiem. Būs interaktīvā karte, kurā tiks atspoguļoti dažādu novadu uzņēmumi, tādējādi pārstāvot uzņēmumus no visas Latvijas teritorijas.

Projektā Ventspils tiks pārstāvēta ar ''Ventspils zivju konservu kombinātu'' - uzņēmumu, kas dibināts 1945. gadā uz mazo zivju apstrādātāju bāzes kā ''Ventspils zivju apstrādāšanas fabrika'' un 20. gadsimta otrajā pusē no nelielas zivju kūpinātavas izauga par vienu lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas republikās.

Ventspils bibliotēka aicina atsaukties ikvienu, kura personīgajā arhīvā ir fotogrāfijas, dokumenti, apbalvojumi, priekšmeti vai jebkuras citas vēstures liecības par kombināta darbību: ražošanas ēkām, ražoto produkciju, kombināta darbiniekiem, uzņēmuma attīstību un sasniegumiem, uzņēmuma darbinieku atmiņu stāstiem - jebko, kas saturiski un vizuāli bagātinās digitālo kolekciju.

Iedzīvotājus, kuri vēlas sniegt savu ieguldījumu digitālās kolekcijas veidošanā, aicinām sazināties ar  Ventspils bibliotēkas Bibliogrāfijas un informācijas nodaļas vadītāju Kārli Lithenu, zvanot uz tālruņa numuru 63623231, sūtot e-pastu karlis.lithens@ventspils.lv vai darba dienās atnākot uz Galveno bibliotēku, Novadpētniecības sektoru bibliotēkas otrajā stāvā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Pilsēta 02.11.2020, 14:30:55

    Zivju kombinātu uzspridzināja.
    Bet, tas kas tagad ir atrauga no kādreizējā varenuma.

  • -5
    Vilis Skuja XVI 02.11.2020, 15:33:17

    Tas,kas ir tagad,patiesībā ir "Sarkanās bākas" konservu cehs.

  • -1
    Vestards 02.11.2020, 17:42:10

    Arī tagad ir normāli un ražošana notiek, ja ņem vērā kāds ir pašreizējais tirgus un tā noiets. Neesmu dzirdējis, ka Krievija būtu atcēlusi sankcijas Latvijas zivrūpniekiem, bet kādreizējais varenums balstījās tieši uz produkcijas noietu Krievzemē. Tagad tiek apgūti Eiropas un arī Āzijas valstu tirgi

  • -15
    Vestards 02.11.2020, 17:42:56

    Vilis Skuja XVI , ja nezini, tad nerunā muļķības!

  • -4
    Guncis 02.11.2020, 23:49:39

    Vili, tāds "Sarkanās bākas" konservu cehs vairs nepastāv

  • -3
    Garrote. 02.11.2020, 15:54:57

    «Ne viens vien ventspilnieks atceras, ka vēl tik nesenā pagātnē vecās spīķeru ēkas rotāja arī Pārventas ostas teritorijas siluetu. Diemžēl tās nojauca Lembergs ar kompāniju. Tieši Lembergs bija šo spīķeru galvenais spridzināšanas iniciators, jo kā būtu izdevies atbrīvot vietu paša tolaik slēpti piederošo uzņēmumu jaunajiem objektiem. Toreiz Lembergs nebļaustījās par veco caralaika spīķeru nojaukšanu, kurus tik tiešām varēja uzskatīt par Latvijas nacionālo bagātību.»
    (https://bnn.lv/ventspils-brivosta-naves-ena-372651)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: