Lai noteiktu labākās pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, kopš 2017. gada tiek realizēta programma ''Ģimenei draudzīga pašvaldība''.

Ventspils pilsētas pašvaldība līdz 12. novembrim aicina ikvienu iedzīvotāju nobalsot par Ventspils pilsētas pašvaldību kā "Ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2020" vietnē vietagimenei.lv.

Ventspils pilsētā jau ilgstoši tiek attīstīta infrastruktūra, lai pilsēta kļūtu par draudzīgu vietu ģimenēm ar bērniem. Būtiski, ka Ventspils pilsētas pašvaldība veiksmīgi ir ieviesusi programmā ''Ventspils-mazulim draudzīga pilsēta'' izteiktos iedzīvotāju priekšlikumus infrastruktūras, izglītības, sociālās aprūpes, atpūtas un izklaides jomā draudzīgākas vides izveidei Ventspils pilsētā. Taču jāuzsver, ka darbs nebūt nav beidzies un pašvaldība neplāno apstāties pie sasniegtā. Ventspils pilsētas pašvaldība uzskata, ka nozīmīga loma ģimenes stipra pamata veidošanai ir pilsētai un apkārtējai videi.

Konkurss noris trīs kārtās un paredz izvērtēt visu 119 Latvijas pašvaldību darbu ģimenēm draudzīgas vides veidošanā. Pašvaldību vērtējums sastāv no iedzīvotāju balsojuma, pašvaldību līdzdalības konkursa informatīvajā kampaņā, kā arī no vērtēšanas komisijas iegūtajiem datiem par novadiem, tostarp par pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem.

Šobrīd noris konkursa pirmā kārta, kurā vērtējumu veido četras daļas - administratīvo datu vērtējums, dzimstības un migrācijas saldo datu vērtējums, iedzīvotāju balsojums un pašvaldību iesaiste konkursa informatīvajā kampaņā.

Konkursa otrajā kārtā tiks novērtēti pašvaldības īstenotie atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem un ģimeniskas vides nodrošināšanai.

Trešajā, noslēdzošajā, kārtā vērtēšanas komisija vizītēs iepazīsies ar desmit finālistēm - visaugstāko novērtējumu saņēmušajām pašvaldībām (ar divām katrā plānošanas reģionu pašvaldību grupā).

Uzvarētāji tiks noteikti piecu plānošanas reģionu pašvaldību grupās, galveno balvu saņems nominants ''Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2020''. Tāpat konkursa vērtēšanas komisija varēs noteikt papildu nominācijas. Kopējais konkursa naudas balvu fonds ir 100 000 EUR, kas tiek piešķirts jaunu vai esošo atbalsta pasākumu ģimenēm ar bērniem attīstīšanai pašvaldībās.

2019. gadā konkursā ''Ģimenei draudzīga pašvaldība'' Ventspils pašvaldība ieguvusi speciālbalvu ''Par plašāko piedāvājumu ģimenēm kultūrā un zinātnē, pieejamību modernākajām IT''.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -2
    Meistars. 20.10.2020, 12:49:08

    Vai Ventspils pašvaldība ir Lemberga ģimenei draudzīgākā pašvaldība?

  • -1
    Īlons 20.10.2020, 16:16:21

    Ģimenei draudzīgāko pašvaldību? Kur kādai standarta strādājošai ģimenei ir piešķirts kāds dzīvoklis? Te viņus tik piešķir mistiskiem ''jaunajiem profesionāļiem'', kuri pirms tam te nav maksājuši nodokļus. Parastajiem šeit dzīvokļi ir kā patversmes, proti ziemā izīrē no lietuviešiem, par astronomiskām summām, bet vasarā pats šeit vari gulēt, zem ''Fregate Valzivs'' metāla stabiem - zem klajas debess. Te viss ir radīts iebraucējiem. Mums šeit nekas nav radīts. Ne mums vajag tos muzejus, ne astronomijas centrus utt.. Vajag normālas darba vietas, ar algām vismaz 850 EUR, uz rokas - un darbs, bez blata sistēmas.. Citro vietā ļaut ienākt normāliem pārtikas veikaliem utt. Visu šo sistēmu ir radījis Lembergs&CO.

  • -14
    Andris Lapukoks 21.10.2020, 13:22:47

    Nu visos tajos muzejos, Citronos un astronomijas centros jau tiek darbinieki nodarbināti, pieaugot tūristu skaitam pieaug kafejnīcas un viesu mājas, kur atkal nodarbina cilvēkus. Visu ceļot un būvējot - atkal tiek nodarbināti cilvēki, iedomājies, kas būtu , ja šīs visas vietas un tajā esošās darba vietas NEBŪTU ? Kas būtu ja katru gadu / vasaru šeit nepērtos šurp Lietuvieši un neatstātu šeit savu naudu . Par to Tu aizdomājies? Man nebūs, kam izīrēt omes mantoto dzīvokli, un apkopēja ko nolīgstu arī nesaņems neko! Es bēdīgs un mana apkopēja bēdīga būsim, un brauksim prom uz Angliju tad. A tā mēs šeit, un apgrozām savu nopelnīto naudu Ventspilī !

  • -1
    Īlons 20.10.2020, 16:21:28

    Ventspils - pilsēta ar rītdienu; kur satiekas osta; senioriem draudzīga pilsēta, mazuļiem draudzīga pilsēta... visi šie lozungi sevi ir izmetuši mēslainē. Ne te kāda rītdiena, ne osta, ne te kāds vairs noveco, ne piedzimst. Šeit tiešām visi aizmūk, bet piedzimušo vietā - ierodas ''jaunie'' skolu direktori, ārsti utt..

  • 0
    Egils Liepins 20.10.2020, 17:09:58

    Njā, melnā komēdija jau nu pamatīga ...

  • 0
    Peļu junkuriene 20.10.2020, 19:58:00

    E. K. Super! Vismaz ir taisnīgs spriedums par par šo nereāli skaisto un labklājības pilsētu!

  • 0
    Banančiks 21.10.2020, 13:47:54

    Es teiktu tā mums pilsētā bērns bieži vien skaitas līdz 3 gadu vecumam ! Nu parasti konkursi piem foto konkursi notiek bērniem līdz 3 gadu vecumam. Gimene ar bērniem skaitas 2 pieaugušie viens vai 2 bērni .Venspilī abonamentus kā arī biļetes piem. kino teātrī nevar iegādāties kur Ģimenē ir tā teikt viens vecāks un bērns vai vairāki bērni.Tā vairs Ventspilī neskaitas ģimene! Un protams ir daudz dažādu lietu ko vajadzētu domāt bērniem kas vecāki par 10 gadiem ! Bērnu pilsētiņas tiem vecuma bērniem jau vairs neintresē! Piemēram pārventas pusē vispār nauko darīt ir vainu bērnu parks vai daudzdzīvokļu namu sētas .Tākā domāju ka Pašvaldibai vaidzētu domāt par visu Ventspili nevis asevišķiem rajoniem vai atsevišķa vecuma bērnu grupām!

  • -9
    Katja 22.10.2020, 13:38:47

    KO? Ventspilī nav ko darīt bērniem virs 3 gadu vecuma!? Bērnu pilsētiņās un visos rotaļu laukumos, kas Ventspilī ir gandrīz katrā iekšpagalmā ir manāmi arī skolas vecuma bērni, sevišķi darba dienās pēc skolas, un viņi tur skrien un šļūc, un labi pavada laiku. Ventspilī ir sporta skola un sporta bāzes, kurās skolēni var sportot bez maksas! Nepatīk sports?? Mūzikas skola, mākslas skola, jaunrades nams - arī pieejams gan pirmsskolas gan skolas vecuma bērniem! Turklāt liela daļa - bez maksas! Bērnudārzi - mums bērniem ir pašvaldības bērnudārzi, kur liela daļa bērnu tiešām sāk iet jau no 1.5 gadu vecuma, nevis tikai sākoties obligātajai apmācībai.
    Skeitparks - vieta pusaudžiem, kur aktīvi pavadīt brīvo laiku!
    Digitālais centrs - ja bērnam nav tuva māksla vai sports, tas var apgūt tehnoloģijas! Un atkal - bez maksas!!!
    Droša vide - pilsētā regulāri patrulē pašvaldības policija, ir daudz gājēju pāreju, turklāt pārredzamas un izgaismotas!

  • -9
    Katja 22.10.2020, 13:38:55

    No sirds iesaku aizbraukt uz brīdi padzīvot jebkurā citā pašvaldībā - ātri sapratīsi, ka lai nu par ko, bet par bērniem šeit ir padomāts līdz tas kļūst par pieaugušo. Jo pat pēc pamatskolas mums ir tehnikums, un pēc tam arī augstskola!

  • -11
    Latvija pāri visām! 21.10.2020, 14:17:57

    Ne jau pati draudzīgākā ģimenei,
    tomēr pietiekami normāla vieta dzīvošanai.

  • 0
    Īlons 21.10.2020, 20:25:44

    Andrim.. viss jau baigi skaisti, bet darbinieki tiek nodarbināti pa 300 EUR. Plus kur te vari strādāt? Bergmaņa kantoros, vai pie lupatām. Citur tikai par blatu. Te visu ceļ par ESF naudām, to Tu atcerējies? Te nu ļoti liela naudas apgrozība no mums pašiem. Neesi galīgi iedziļinājies.

  • -4
    KRX 22.10.2020, 11:06:11

    Domāju, ka Helgas skvēriņa rezidenti noteikti kvalificējas respondentu lokam :)

  • 0
    reku 22.10.2020, 16:47:24

    Kāpēc aicina ikvienu iedzīvotāju nobalsot par VENTSPILS pilsētas pašvaldību?
    Es,piemēram,nobalsoju par citas pilsētas pašvaldību.

  • -3
    Katja 23.10.2020, 15:37:06

    Es varu aicināt tevi uz kafiju un kūku, bet tu vari nenākt! Tāpēc aicina. Bet šajā reizē pilsētai ir nu dien ir pamats aicināt, jo tiešām tiek uzklausīti ierosinājumi gan par nobrauktuvēm, gan stāvvietām, gan pārtinamajām virsmām, gan vēl citi, bet šie ir tādi, ko nākas izmantot ikdienā!

  • -3
    Ventspils Sociālais dienests 23.10.2020, 10:20:00

    Ventspils ir ideāla vieta ģimenei ar bērniem. To nodrošina Bērnu pilsētiņas, kvalitatīvie un interesantie bērnu laukumi pilsētā, kā arī pasākumu kopums, kuros jebkura ģimene atbilstoši savām interesēm var atrast piemērotu nodarbi. Plašāk skatīt šeit : https://www.visitventspils.com/lv/ko-darit-ventspili/?category=25&page=1
    Programma “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ir atbalsts jebkurai ģimenei ar mērķi veicināt ģimeņu ar bērniem aktīvu iesaisti pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Programmas ietvaros tiek organizēta iedzīvotāju aptauja, kurā katram ir iespēja izteikt priekšlikumus un ierosinājumus arvien jaunām bērnu interesēm atbilstošām aktivitātēm. Aicinām sekot līdzi informācijai par 2021. gada aptauju un iesaistīties tajā ar savai ģimenei interesējošiem priekšlikumiem.

  • -3
    Ventspils Sociālais dienests 23.10.2020, 10:20:09

    Vienlaikus vēršam uzmanību, ka skolas vecuma bērniem Ventspilī abos Ventas krastos ir pieejami visdažādākie interešu izglītības pulciņi – Jaunrades namā un Digitālajā centrā, kā arī sportiskas aktivitātes skeitparkā, basketbola un futbola laukumos, vingrošanas laukumā, bmx trasē u.c.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: