Prāmju satiksmes uzņēmums "Stena Line" nākamgad maršrutā Nīnashamna-Ventspils kursējošos prāmjus aizstās ar jauniem "Stena Lagan" un "Stena Mersey", informēja "Stena Line group" pārstāvji.

Jaunie prāmji piedāvās pasažieriem pievilcīgu veidu ceļošanai Baltijas jūrā, kā arī ļaus par 30% palielināt kravu pārvadājumu apjomu šajā maršrutā.

Prāmji, kuru garums ir 222 metri, nodrošinās vairāk vietas pasažieriem un spēs uzņemt uz klāja vairāk kravu vienību. Interjers būs atbilstošs skandināvu dizainam - plašas telpas gaišos toņos. Prāmjos būs jaunas kajīšu kategorijas, plašs un moderns kuģa veikals, atpūtas vietas ar guļamkrēsliem un daudz citu telpu, to skaitā divi restorāni, bārs, kafejnīca un ārējais klājs.

Kajīšu skaits būs gandrīz divreiz lielāks nekā pašreiz - tiks nodrošinātas 764 gultasvietas.

"RoPax" kuģi "Stena Lagan" un "Stena Mersey" ir būvēti 2005. gadā Itālijas kuģu būvētavā "Visentini", un iepriekšējos desmit gadus tie kursēja "Stena Line" maršrutā Īrijas jūrā starp Belfāstu un Liverpūli. Lai radītu vairāk standartizētu, modernu un elastīgu floti, šie divi kuģi tiks uzlaboti, pārveidoti un pagarināti pirms nodošanas ekspluatācijā maršrutā Nīnashamna-Ventspils 2021. gadā. Līdz šim vēl nebijušo pārbūvi veic "Stena RoRo" un "Sedef" kuģu būvētava Turcijā.

Abi kuģi tiks pagarināti ar 36 metru garu vidus daļu, un pēc pārbūves kuģa garums būs 222 m, bet ietilpība būs 200 kajītes, 970 pasažieri un 2875 līnijmetri kravu vienībām un papildu klājs automobiļiem. Lai palielinātu iekraušanas efektivitāti, prāmji tiks pārbūvēti, radot caurbraukšanas iespēju divos līmeņos. Kuģi tiks aprīkoti arī ar hibrīdām izplūdes gāzu attīrīšanas sistēmām.

Pirmo no kuģiem - "Stena Lagan", kurš pašlaik atrodas "Sedef" kuģu būvētavā Tuzlā, Turcijā, 2021. gada sākumā ir plānots sākt ekspluatēt maršrutā Nīnashamna-Ventspils. Kuģis "Stena Mersey" joprojām darbojas maršrutā Belfāsta-Liverpūle un 2021. gada janvārī pirms nogādāšanas uz "Sedef" kuģu būvētavu pagarināšanai, tiks aizstāts ar trešo "E-Flexer" klases kuģi "Stena Embla". Paredzēts, ka prāmis jaunajā maršrutā sāks darboties vēlāk tajā pašā gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: