Piektdien, 4. septembrī, Ventspils Augstskolas (VeA) rektors prof. Kārlis Krēsliņš un Latvijas Universitātes (LU) rektors prof. Indriķis Muižnieks parakstīja sadarbības līgumu.

Līguma ietvaros abas augstākās izglītības iestādes apņemas sadarboties augstākās izglītības sistēmas attīstībā, sadarboties zinātnes un studiju projektu realizācijā, kā arī veicināt pieredzes un personalā apmaiņu.

VeA un LU jau līdz šim ir veidojusies sadarbība dažādos zinātnes un pētniecības projektos. Tā, piemēram, LU kopā ar VeA izstrādājusi tehnoloģisko bāzi, lai Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā varētu veikt pētījumus un lielu datu apjoma apstrādi izmantojot VSRC skaitļošanas klasteru kapacitāti. LU rektors uzsver, ka jau iepriekš ar VeA ir veidotas kopdarbības formas un vairākos studiju virzienos sperti vienoti soļi, lai kopīgiem spēkiem realizētu kopīgas programmas un izglītības stratēģijas. Tāpat, vizītes laikā tika pārrunāti potenciālie VeA un LU sadarbības virzieni, piemēram, kopīgu doktora studiju programmu veidošana un dalība kopējos pētniecības projektos.

VeA rektors atzinīgi vērtē iespēju sadarboties ar LU, atzīmējot, ka ciešas saites un līgumiski nostiprināta sadarbība ar Latvijas lielāko universitāti sniedz iespēju palielināt Ventspils Augstskolas konkurētspēju, zinātnes un pētniecības attīstību, resursu pilnveidi un stiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: