Kuldīgas apkārtnē šogad trešo reizi ļaunprātīgi bojātas ceļa zīmes, šoreiz nodarot zaudējumus 2400 eiro apmērā, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Valsts reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) posmā no krustojuma ar autoceļu Zlēkas-Ugāle (P123) līdz Kuldīgai ļaunprātīgi un neatgriezeniski sabojāti 68 atstarojošie signālstabiņi (ceļa zīmes nr.917 un nr.918). LVC Kuldīgas nodaļa ir nosūtījusi Valsts policijai iesniegumu par valsts autoceļam nodarītajiem zaudējumiem ar lūgumu izmeklēt ceļa zīmju bojāšanas gadījumu.

LVC pārstāvji arī minēja, ka martā uz autoceļiem Ciecere-Ikaiši-Vārme (V1278), Kurmāle-Ieras (V1294) un Kuldīga-Skrunda-Embūte (P116) tika nozagta 31 ceļazīme un 29 šo zīmju metāla stabi. Šie zaudējumi bija lēšami nepilnu 4000 eiro apmērā. Savukārt aprīlī uz autoceļa Kuldīga-Alsunga-Jūrkalne (P119) posmā no Alsungas līdz Jūrkalnei (28,8.-39,7.kilometrs) līdzīgā veidā kā jūlijā tika sabojāti 140 atstarojošie signālstabiņi, kas bija uzstādīti tikai pērn rudenī.

Pērn valsts ceļu aprīkojumam kopumā tika nodarīti zaudējumi 273 000 eiro apmērā. Liela daļa šo zaudējumu ir radusies zādzību un vandalisma dēļ.

Uz valsts autoceļiem pagājušajā gadā tika bojātas vai nozagtas kopumā 73 ceļazīmes, 49 ceļazīmju stabi, 1,7 kilometri aizsargbarjeru, pieci autobusu pieturvietu paviljoni, seši apgaismes stabi un viens luksofors, kā arī tika bojāti vēl citi aprīkojuma elementi. Kompensācijās no vainīgajiem un apdrošināšanas atlīdzībās tika saņemti 108 500 eiro.

Tāpat LVC pārstāvji atzīmēja, ka ceļu aprīkojuma bojāšana tiešā veidā ietekmē satiksmes drošību, jo diennakts tumšajā laikā atstarojošu signālstabiņu trūkums var būt iemesls ceļu satiksmes negadījumiem ar traģiskām sekām.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un informēt Valsts policiju, ja tiek pamanīta zādzība vai apzināts ceļu aprīkojuma bojājums, kā arī informēt LVC Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: