12. jūnijā plkst. 9.38 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma izsaukumu uz Lidotāju ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ceturtajā un piektajā stāvā ir spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piektā stāva dzīvokļiem evakuēja trīs cilvēkus, bet vēl viens cilvēks bija evakuējies no dzīvokļa, kur izcēlās ugunsgrēks, pirms VUGD ierašanās. No dzīvokļa, kur izcēlās ugunsgrēks, ugunsdzēsēji glābēji evakuēja trīs kaķus. Ugunsgrēks tika pamanīts, jo dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors. Šis ugunsgrēks, kur dega tvaika nosūcējs un sadzīves mantas 2m2 platībā, likvidēts plkst. 10.18.

VUGD atgādina, ka no 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Naktī uz 13. jūniju tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Puzes pagastu, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 80m2 platībā. Plkst. 5.44 ugunsgrēks likvidēts.

Laika posmā no 12. jūnija plkst. 6.30 līdz 13. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus - četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: