Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 18. jūnija plkst. 6.30 līdz 19. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus - septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Vakar plkst. 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ugāles ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums un vienā no dzīvokļiem dzirdams dūmu detektora skaņas signāls.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī, no kura nāca dūmi un konstatēja, ka uz plīts atrodas bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. No blakus esošajiem dzīvokļiem tika evakuēti trīs cilvēki. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 13.29.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par mājoklī izveidojušos sadūmojumu. Nereti tieši kaimiņi sadzird dūmu detektora signālu un zvana uz 112. Šāda savlaicīga reakcija ļauj izglābt dzīvības un samazināt ugunsgrēka platību un tādējādi arī tā radītos zaudējumus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Meistars. 19.06.2020, 13:47:25

    Skāde par paiku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: