Pēc administratīvi teritoriālās reformas veikšanas Ventspilij, Daugavpilij, Jelgavai, Liepājai un Rēzeknei ar tuvējo novadu būs jāveido kopīgas institūcijas civilās aizsardzības, izglītības un atkritumu apsaimniekošanas jomā, paredz Saeimā atbalstītā likuma norma.

Lai nodrošinātu reformas mērķu sasniegšanu, pēc 2021. gada 1. jūlija minētajām valstspilsētām ar savu tuvējo novadu būs arī jāsadarbojas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādē.

Tas attieksies uz Daugavpils valstspilsētas pašvaldības sadarbību ar Augšdaugavas novada pašvaldību, Jelgavas valstspilsētas pašvaldība sadarbību ar Jelgavas novada pašvaldību, Liepājas valstspilsētas pašvaldības sadarbību ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības sadarbību ar Rēzeknes novada pašvaldību un Ventspils valstspilsētas pašvaldības sadarbību ar Ventspils novada pašvaldību.

Šajā priekšlikumā arī atbalstīta Daugavpils novada pārdēvēšana par Augšdaugavas novadu.

Saeima šodien turpina skatīt ATR likumprojektu galīgajā lasījumā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -6
    Latvija pāri visām! 02.06.2020, 16:13:07

    Visu pārējo arī vajag kopīgu. Lai nedublētos kantori.

  • -4
    sranskis 02.06.2020, 21:23:00

    Delfi informē:
    "JKP frakcija, kā arī pie frakcijām nepiederošie Artuss Kaimiņš un Aldis Blumbergs nobalsoja pret Ventspils kā atsevišķas pašvaldības statusu ".

  • -9
    arcus 03.06.2020, 06:05:13

    Nu kā gan citādi! Tas tikai pierāda to, ko visu laiku atkārtoju- JKP visiem spēkiem cīnās pret Ventspils izaugsmi un attīstību, lai pēc tam visu vainu uzveltu vienam savam lielākajam ienaidniekam. Godīgu cīņu un konkurenci viņi nepazīst.

  • 0
    Nif nifs 05.06.2020, 09:14:30

    Parasti visai attīstībai pret ir tie, kuri paši uzcelt neko nespēj un neprot...pat savu dzīvi sakārtot.

  • 0
    Kriska 03.06.2020, 09:19:39

    Vēl jautājums kurš kuro attistīs un bremzēs izaugsmi- vai pilsēta novadu vai novads pilsētu. Ja ta nauda , ko Ventspils maksā izlīdzīnašanas fondam aizietu Ventspils novadam, būtu cita bilde. Bet nezkāpēc par to nerunā. Vai vispār tas jau ir atcelts?

  • 0
    mernigors 03.06.2020, 09:24:09

    Izglītība, kultūra, sports, tūrisms, šo sistēmu infrastruktūra, iekšlietas, sabiedriskā kārtība jau ir, glābšanas dienests arī - tas būtu labs solis saprātīgai valsts resursu izlietošanai. Galu galā velosipēdu ceļiņš jau rāda, ka šāda sadarbība nepieciešama.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: