Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību - pagājušā gadā, Ventspils novadā.

Pagājušā gada septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par to, ka bezvēsts prombūtnē atrodas un ziņas par sevi nav sniedzis kāds ventspilnieks. Likumsargi skaidroja vīrieša pazušanas iemeslus un bija aizdomas, ka vīrieša pazušana ir saistīta ar noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un tā izmeklēšanu pārņēma Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas, un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts vīrieša paziņa. Turpinot izmeklēšanu un veicot virkni operatīvās darbības, likumsargi Ventspils novadā, mežā atrada vīrieša mirstīgās atliekas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka konflikta laikā aizdomās turētais nodarīja cietušajam miesas bojājumus, kā rezultātā iestājās nāve.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida likumpārkāpumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība). Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    FerdinanTs. 28.05.2020, 05:24:47

    Vai ta aizdomās turamā vaina jau pierādīta un tiesas spriedums nolasīts,ka virsrakstā nosaukts par slepkavu???
    Attiecībā pret Lemberga tiesāšanu VB žurnālisti gan nav tik kategoriski...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: