Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek noformēti protokoli par pārkāpumiem, kas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu.

Pēdējie sastādītie protokoli Kurzemes reģionā ir par apzinātas sānslīdes radīšanu, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu, vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu.

Valsts policija vienas dienas laikā Ventspils novadā, Vārves pagastā konstatējusi četrus pārkāpums, kas saistīti ar agresīvu braukšanu. Vienā gadījuma vīrietis ar automašīnu ''Volkswagen'' apbrauca sastrēgumā, pirms krustojuma stāvošus transportlīdzekļus pa pretējo braukšanas joslu un, izbraucot uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus, nedeva ceļu pa galveno ceļu braucošiem transportlīdzekļiem, radot traucējumu vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai.

Tāpat Vārves pagastā konstatēts, ka vīrietis vadot automašīnu ''Škoda'' un veicot apdzīšanas manevru ceļa posmā, kas apzīmēts ar zīmi ''Apdzīt aizliegts'', ar braukšanas ātrumu 92 kilometri stundā vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, šķērsoja ceļa posmu, kuru remontē, pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla, tādējādi ignorējot pārējo ceļu satiksmes dalībnieku intereses, kas izpaužas kā agresīva braukšana.

Turpat vīrietis, vadot transportlīdzekli ''MAN'' un, apbraucot vairākus sastrēgumā stāvošus transportlīdzekļus, iebrauca un šķērsoja ceļa remonta posmu pie aizliedzošā sarkanā luksofora signāla.

Savukārt kāds vīrietis, vadot automašīnu ''Volkswagen'' pa ceļa posmu, kur notiek remontdarbi, arī brauca pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla, kā arī apbrauca vienā rindā stāvošu transportlīdzekļu kolonnu.

Visiem iepriekšminētajiem transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli. Saskaņā Ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par agresīvu braukšanu uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro. Tāpat par šo pārkāpumu pienākas seši soda punkti un, kā apgalvo CSDD Kvalifikācijas departamenta vadītājs, sakrājot kopumā astoņus punktus, vadītājam ir jāapmeklē korekcijas grupu nodarbības.

Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos. Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Drošas braukšanas skolu šonedēļ ir uzsākusi satiksmes drošības kampaņu ''Agresīva braukšana atstāj rētas''. Kampaņa tiek finansēta no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: