Jau iepriekš informējām, ka sākot ar 21. aprīli Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī un filiālē Talsos pakāpeniski tika atjaunota daļa plānveida pakalpojumi atbilstoši valstī noteiktajai kārtībai, ievērojot papildus drošības pasākumus, lai mazinātu iespējamo risku Covid-19 vīrusa izplatībai.

Papildus līdz šim pieejamajiem, ar 13. maiju tiks nodrošināti arī šādi veselības aprūpes pakalpojumi:

  • Visa veida ambulatorās konsultācijas pie ārstiem – speciālistiem, piemēram, otolaringologa (LOR), urologa, ķirurga, traumatologa - ortopēda, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta, ginekologa - dzemdību speciālista, infektologa un citiem;

  • Plānveida operācijas - acu operācijas (kataraktu atsākot operēt 19.maijā), locītavu endoprotezēšana. *Dodoties uz plānveida operāciju, pacientam ir jābūt veiktām analīzēm uz Covid-19, kuras nav vecākas par 48h un ar negatīvu rezultātu.  

  • Diagnostikas izmeklējumi - endoskopija, mamogrāfija;

  • Ambulatorā rehabilitācija, izņemot dienas stacionāra pakalpojumus;

Tāpat kā līdz šim, par iekavēto pierakstu un tekošā pieraksta izmaiņām ar iedzīvotājiem sazināsies slimnīcas darbinieki, tādēļ aicinām iedzīvotājus sagaidīt zvanu. Ja slimnīcas darbinieki ar Jums nesazinās, tātad Jūsu pieraksts uz tekošajām dienām paliek spēkā bez izmaiņām. Uzmanību - prioritāte pakalpojumu nodrošināšanai tiek dota tekošā un iekavētā pieraksta pacientiem. Savukārt, ja ir brīvi logi pierakstam un/vai ārstam - speciālistam ir iespēja atvērt papildus pieņemšanas laikus, tad pakalpojumu varēs saņemt arī tie iedzīvotāji, kuriem nav veikts pieraksts. Par pakalpojumu pieejamību aicinām sazināties ar slimnīcu reģistratūras darbiniekiem.

Neskatoties uz to, ka tiek paplašināts pieejamo pakalpojumu klāsts, ir jāievēro valstī noteiktie drošības pasākumi un pastiprinātas higiēnas prasības (roku mazgāšana, ikdienā lietojamo virsmu dezinfekcija, t.sk. mobilie tālruņi, pareiza aizsardzību līdzekļu lietošana u.c. pasākumi). Lai nodrošinātu pacientu un darbinieku drošību informējam, ka ienākot Ventspils un Talsu filiāles slimnīcās pacientu plūsmu koordinē medicīnas personāls un katram iedzīvotājam:

  • tiks mērīta temperatūra;

  • būs jānorāda apmeklējuma iemesls;

  • jāparaksta apliecinājums, ka personai nav elpceļu saslimšanas simptomi.

Lai ierobežotu iespējamo vīrusa izplatību, iedzīvotājiem ir jāvelk maskas slimnīcā. Atbilstoši iespējām, iedzīvotāji var vilkt iegādātās sejas maskas vai arī izmantot slimnīcā pieejamās maskas, kuras pasniedz ierodoties ārstniecības iestādē.

Papildus aktualitāte Ventspils slimnīcas stacionārā:

Covid-19 vīrusa izplatības laikā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tika pārplānota pacientu stacionēšana, kuriem nepieciešama paliatīvā aprūpe. Ņemot vērā, ka līdz šim joprojām nav identificēti laboratoriski apstiprināto inficēto gadījumu skaits slimnīcā, Paliatīvās aprūpes nodaļa ar 11. maiju atsāka darbu slimnīcas 10. korpusā.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: