Reaģējot uz valstī noteikto ārkārtas situāciju vīrusa Covid-19 izplatības dēļ, Ventspils brīvostas pārvaldes apsaimniekotās Ovišu, Užavas un Akmeņraga bākas uz laiku nebija pieejamas apmeklētājiem. No 14. maija, ievērojot drošības pasākumus, bākas atkal varēs apskatīt arī no iekšpuses.

Lai rūpētos par apmeklētāju drošību, bākā vienlaikus drīkstēs atrasties tikai tie apmeklētāji, kas ieradušies kopā ar vienu transportu. Bāku teritorijā apmeklētājiem lūgums ievērot divu metru distanci. Ārkārtas situācijas laikā Ovišu bākās ekspozīcijas zālē apmeklētāji tiks lūgti neaiztikt ar rokām interaktīvos ekspozīcijas priekšmetus.

Ventspils brīvostas pārvalde ir atbildīga par Latvijas vecākās - Ovišu bākas, romantiskās Užavas bākas un no apdzīvotām vietām visattālākās Akmeņraga bākas saglabāšanu un uzturēšanu kārtībā. Novērtējot industriālā kultūras mantojuma vērtību un cilvēku interesi, Ventspils brīvostas pārvalde tās ir padarījusi pieejamas publiskai apskatei. Ovišu bākā izveidota arī hidrogrāfijas vēstures ekspozīcija.

Apmeklētājiem bākas ir atvērtas katru dienu, izņemot pirmdienas, no 10 - 16. Užavas bāka apmeklētājiem nav atvērta arī otrdienās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ostgals 14.05.2020, 11:51:05

    Labāk Ventspils brīvostas pārvalde būtu pievērsusies savas Ventspils bākas apsaimniekošanai, izskatās ka to apsaimnieko speciālisti bez pastāvīgas dzīves vietas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: