Līdztekus medicīniskajai palīdzībai akūtos gadījumos un noteiktām pacientu grupām, no pirmdienas, 20. aprīļa, saskaņā ar veselības ministres rīkojumu Ventspils poliklīnikā daļēji atjaunoti arī plānveida veselības aprūpes pakalpojumi. Aicinām ieskatīties, kādi pakalpojumi pašlaik poliklīnikā ir pieejami.

Ventspils poliklīnika pašlaik sniedz šādus pakalpojumus:

  • ģimenes ārstu palīdzība un konsultācija;

  • vakcinācija (tostarp pret ērču encefalītu);

  • ārstu speciālistu konsultācijas:

    • akūtos gadījumos;

    • pacientiem ar hroniskām saslimšanām (iespēju robežās attālināti);

    • pirmreizēji – endokrinologa, oftalmologa (acu ārsta) un neirologa apmeklējums;

  • diagnostiskie izmeklējumi:

    • akūtos gadījumos;

    • plānveidā – krūšu mamogrāfija (valsts organizētais skrīnings), ultrasonogrāfija, rentgenoloģija, elektrokardiogrāfija (tostarp Holtera monitorēšana), veloergometrija (ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu);

  • diabētiskās pēdas aprūpe;

  • veselības aprūpes pakalpojumi noteiktām pacientu grupāmgrūtniecēm, Zaļā koridora pacientiem, onkoloģiskajiem pacientiem, HIV/AIDS pacientiem, tuberkulozes pacientiem, psihiatriska profila pacientiem un traumu seku pacientiem;

  • veselības aprūpes pakalpojumi mājās;

  • konsultācijas lipīgo ādas slimību un seksuāli transmisīvo slimību pacientiem;

  • rehabilitācijas pakalpojumi personām, kam to atlikšana var radīt invaliditātes risku un/vai darbspēju zaudēšanu.

Minētie pakalpojumi (izņēmums ir laboratoriskie izmeklējumi, ja pacientam ir ārsta nosūtījums) pašlaik tiek sniegti pēc iepriekšēja pieraksta. Lai pierakstītos, aicinām sazināties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv. Iespēju robežās plānveida veselības aprūpes pakalpojumus pēc to daļējas atjaunošanas sākotnēji sniedzam tiem pacientiem, kuru pieraksts tika atcelts, kad valstī izsludināja ārkārtējo situāciju!

Ja jums ir augšējo elpceļu infekcijas simptomi, lūdzam atcelt vai pārcelt poliklīnikas apmeklējumu! Atsevišķi ārsti speciālisti, tostarp dermatologs venerologs, onkologs ķīmijterapeits, endokrinologs, bērnu alergologs un bērnu pneimonologs, konsultē arī attālināti. Uz attālinātu konsultāciju iespējams pierakstīties, ne tikai sazinoties ar reģistratūru, bet arī portālā www.piearsta.lv.

Atgādinām, ka Ventspils poliklīnikā pašlaik var iekļūt tikai pa vienu ieeju – no pagalma puses. Poliklīnikas administrācija aicina pacientus ierasties tikai uz pieraksta laiku, lai lieki nedrūzmētos.

Ventspils poliklīnikas personāls ir nodrošināts ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, regulāri iek uzkoptas, dezinficētas un vēdinātas iestādes telpas, dezinficēti durvju rokturi, virsmu dezinfekcija notiek pēc katra pacienta. Pie poliklīnikas ieejas pieejams roku dezinfekcijas līdzeklis, lūdzam arī uzvilkt sejas aizsargmasku (aicinām ierasties ar savu aizsargmasku, bet pacientiem, kuriem tās nav, pie ieejas masku izsniegs poliklīnikas personāls). Atgādinām, ka laikā, kamēr atrodaties iestādē, jāievēro divu metru distance no citiem apmeklētājiem!

Ierobežojumi Ventspils poliklīnikā ieviesti Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, kas patlaban valstī pagarināta līdz 12. maijam, kā arī ņemot vērā tam sekojošos veselības ministres Ilzes Viņķeles rīkojumus. Ierobežojumu mērķis ir ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību un pasargāt gan mediķus, gan pacientus, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: