Lai samazinātu nepieciešamību apmeklēt iestādes klātienē, Ventspils Digitālais centrs aicina iedzīvotājus valsts un pašvaldības pakalpojumus pieteikt un saņemt elektroniski, tai skaitā, lietojot e-adresi.

Oficiālā elektroniskā adrese nodrošina vienotu elektronisko saziņu ar valsts un pašvaldības iestādēm. E-adresi iespējams izveidot bez maksas portālā latvija.lv ikvienam - gan fiziskām personām no 14 gadu vecuma, gan juridiskām personām.

Latvijā šobrīd darbojas 117 Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri (VPVKAC), kuros iespējams saņemt atbalstu un palīdzību e-pakalpojumu izmantošanā, kā arī e-adreses izveidē. Izsludinātās ārkārtas situācijas laikā, iedzīvotāji aicināti sazināties ar centriem telefoniski vai elektroniski, jo klientu apkalpošana klātienē netiek nodrošināta.

Kontaktinformācija pieejama: latvija.lv/pakalpojumucentri. Digitālais centrs sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju izstrādājis un uztur VPVKAC pakalpojumu vadības sistēmu, kurā līdz šim reģistrēti 325 000 pakalpojumu pieteikumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: