Sakarā ar grozījumiem likumā, kas paredz turpināt nodrošināt vecāku pabalsta izmaksu tiem, kuriem pabalsta izmaksas termiņš būs beidzies ārkārtas situācijas laikā, valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atbalstīja piešķirt Labklājības ministrijai 6,3 miljonus eiro.

Izmaiņas paredz, ka, ja personas bērns, par kuru persona saņem vecāku pabalstu, ārkārtējās situācijas laikā sasniedz vecumu, kad tiek pārtraukta vecāku pabalsta izmaksa, tad persona turpina saņemt vecāku pabalstu līdz ārkārtējās situācijas beigām, kā arī vienu mēnesi pēc tam.

Grozījumi nosaka, ka regulējums attiecas uz personām, kurām piešķirtā vecāku pabalsta periods (līdz bērna viena gada vai pusotra gada vecumam) beigsies ārkārtējās situācijas laikā un kuras šīs situācijas radīto apstākļu dēļ nevarēs atgriezties darbā, jo darba devējs nenodarbinās darbiniekus vai būs iestājusies dīkstāve, vai personas nevarēs gūt ienākumu no saimnieciskās darbības.

Šīs personas varēs pieprasīt piešķirtā vecāku pabalsta turpinājuma izmaksu pēc bērna viena gada vai pusotra gada vecuma sasniegšanas. Šo vecāku pabalsta turpinājumu varēs izmaksāt par periodu no 12. marta līdz brīdim, kad persona sāk gūt ienākumus kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, bet ne ilgāk par ārkārtējās situācijas beigām.

Par šo periodu vecāku pabalsta turpinājums tiks izmaksāts iepriekš piešķirtā vecāku pabalsta apmērā, bet ne vairāk kā 700 eiro mēnesī. Vecāku pabalsta turpinājumu neizmaksās, ja persona veiks saimniecisko darbību un gūs ienākumus vai tai būs piešķirts dīkstāves pabalsts.

Par minētajām personām netiks veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Janis Tonis 09.04.2020, 17:21:21

    bet kā palīdz pensionāriem un invalīdiem kuriem pat maizi nav par ko nopirkt kad samaksā komunālos un pārējo atlikumu no pensijas aiznes uz aptieku??!

  • -2
    gg65 11.04.2020, 14:50:19

    Saprotu tavu sāpi, bet šajā gadījumā pensionāriem nav nekas atņemts. A sievietei pēc pabalsta beigām būtu jāsāk strādāt. Ārkārtas situācijā ir problēmātiski atrast darbu, ja visi distancējas. Un ceru, ka šī brīža pensionāru jautājums daudziem atvērs acis uz to cik svarīgi ir maksāt nodokļus, lai mūža beigās nebūtu jāraud, ka visa nauda paliek pārtikā un zālēs. Šī brīža aplokšnieki diemžēl pensijā būs tik pat nabagi kā šodienas vecākie pensionāri.

  • -3
    Pilsēta 10.04.2020, 10:59:47

    Baigi interesanti un nesaprotami.
    Ja Latvijas budžets bija ap 10 miljardiem un valsts tagad aizņēmās 4 miljardus, tad sanāk, ka budžeta deficīts ir 40%?
    Tas nav gala sākums?
    Cik maksās šis kredīts un kādā veidā to naudu atdosim ja dzīvojam no rokas mutē.

  • -3
    <>^<> 10.04.2020, 18:54:08

    Khmm, nu jā..
    Cienījamie Latvijas iedzīvotāji:
    Ja mūsu valsts mediķus
    pārvalda,histēriska,ne kompetenta,
    bez medicīniskas izglītības,persona-Vinķele
    tad, rezultāti runās paši par sevi!

  • -3
    <>^<> 10.04.2020, 18:57:49

    Ūnikums jau ir pats Ministru Prezidents-
    'staigulis' ar divām pilsonībām,
    kuram ir pieeja LV noslēpumiem..:)

  • -4
    <>^<> 10.04.2020, 19:02:39

    Otrs 'kadrs' ir ,tā saucamais -Prezident's!
    Tagad viš te Latvijā patusēs kād 4 gād,ja?

  • 0
    Kārlis_ 13.04.2020, 18:57:45

    Viss tiks atdots no nodokļu maksātāja naudas! Tā kā gatavojamies, kad palielinās nodokļus ;) Savādāk mūsu valdība nemāk rast risinājumu!!! :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: