Ventspils nakts patversme no šodienas plāno atsākt darbu diennakts režīmā.

Ziema atgriezusies visā tās bargumā, un termometra stabiņš daudzviet noslīdējis zem mīnus 15 un citviet pat zem mīnus 20 un 25 grādu atzīmes. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, šodien Ventspilī pa dienu būs mīnus 12 grādus stiprs sals, naktī uz trešdienu – mīnus 17 un ievērojams sals pieturēsies visu nedēļu.

Līdz ar sala atgriešanos Ventspils nakts patversmē nedaudz pieaudzis apmeklētāju skaits. Naktī uz pirmdienu patvērumu patversmē meklēja 37 cilvēki, dienu iepriekš – 34. Šāds cilvēku daudzums ir liela slodze Ventspils patversmei, jo tā paredzēta 30 cilvēku izmitināšanai, skaidro sociālā darbiniece Lienīte Dzalbe. Lai uzņemtu visus, kuriem patvērums nepieciešams, tiek izmantotas rezerves gultas. Šīs ziemas rekords ir bijis 45 apmeklētāji vienā naktī.

Pēc aģentūras LETA ziņām, kāds cilvēks brīvdienās Ventspilī cietis no ķermeņa atdzišanas. Tomēr Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā paskaidroja, ka slimnīcā nogādātais vīrietis bijis vien spēcīgā alkohola reibumā un apsaldējumi viņam netika konstatēti.

Tomēr Latvijā kopumā aizvadītajās brīvdienās 16 iedzīvotāji guvuši apsaldējumus, tāpēc mediķi aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem.

Ventspils novadā ir aukstāks nekā pilsētā. Daudzviet no rītiem temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, kas nozīmē, ka skolēni vecumā līdz 12 gadiem skolu var arī neapmeklēt. Tomēr liela audzēkņu skaita samazināšanās nav vērojama, atzīst Užavas pamatskolas direktore Guntra Magonīte. Viņas vadītajā skolā tāpat kā daudz kur citur šonedēļ ir projektu nedēļa, skolēniem esot interesanti un tāpēc viņi, arī neskatoties uz salu, labprāt nākot uz skolu.

Arī paši mazākie cītīgi apmeklē bērnudārzus. Tā, piemēram, Popes pirmskolas izglītības iestādē Zemenīte pirmdien nebija ieradušies tikai pāris bērnu, kaut arī Popē sals no rīta bija mīnus 21–22 grādi. «Ja vecākiem ir jāstrādā, tad jau viņi ved savus bērnus,» skaidro Zemenītes vadītāja Ina Teibe.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: