Tikpat kolorīta kā autore ir arī Amatu mājā skatāmā Elitas Patmalnieces izstāde.

Elitu nevar nepamanīt – šis nav tas gadījums, kad kurpnieks ir bez kurpēm: viņa prot ne tikai citus apģērbt, bet arī sevi parādīt. Patmalniece ir pamanāma arī tad, ja ģērbusies tikai melnā, kas ir vienas no viņas top krāsām, – pateicoties ekstravagantajām galvassegām un tērpiem.

Viņa atklāj, ka pēc pamatskolas beigšanas mēģinājusi iestāties lietišķajos, bet izkritusi eksāmenā un aizgāja mācīties uz Vieglās rūpniecības tehnikumu. Ne velti saka – viss notiek tā, kā tam jānotiek. Pēc tehnikuma Patmalnieci norīkoja strādāt Rīgas modēs, kas bija laba dzīves skola. Tur viņa kā modes dizainere nostrādājusi 10 gadus, piedalījusies skatēs, pat apbalvota.

Mākslas akadēmijā viņa studējusi modes dizainu un glezniecību. Kolorītās mākslinieces kontā ir TV projekti, reklāmas, publikācijas, modes un stila lapas laikrakstos un žurnālos, viņa darbojusies arī glezniecībā, scenogrāfijā un citās jomās.

Tāpat kā pašu Elitu, arī viņas darbus var atpazīt pēc ekspresīvajām, dzīvespriecīgajām krāsām. Ventspilnieki droši vien atceras viņas apgleznoto gotiņu Govju parādē – tieši tā aizceļoja uz Londonu. amatu mājā šobrīd apskatāmajā personālizstādē var redzēt pa druskai no visa: gleznas, īpašā tehnikā – uz audekla izšūti – veidoti darbi, lelles, tērpi, ko demonstrē tikpat krāšņi manekeni.

Foto: delfi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: