Pirmdienas rītā ugunsgrēks izcēlies pilsētas centrā pretī bijušajā piena kombināta mājai – Ēkai Kuldigas ielā 28 izdeguši bēniņi. Cietušo un bojāgājušo nav.

Apskati foto no notikuma vietas!

Par ugunsnelaimi ziņots ap pulksten 5 rītā, bet, kā novēroja ventasbalss.lv, dzēšanas darbi turpinājās arī vēl krietni pēc pulksten 8, lai gan notikuma vietā strādāja vairākas glābēju ekipāžas. Pilnībā likvidēt ugunsgrēku izdevās vien pirms pulksten 10. Mansarda stāvs izdedzis faktiski pilnibā, turklāt daļēji arī sabrucis ēkas jums, taču cietušo un bojā gājušo nav.

Ugunsdzēsēji apsekojuši arī zooveikalu, kas atrodas ēkas pirmajā stāvā, un pārliecinājušies, ka arī tajā cietušo nav. Tiesa veikala telpas ugusngrēkā cietušas pamatīgi un nav izslēgts, ka zooveikalam no tām būs jāaziet. Bojāta arī liela daļa preču. 

Ugunsgrēka iemesli vēl tiek izmeklēti. Pēc ēkas īpašnieku vārdiem, līdz ugunsgrēkam visas durvis bijušas vai nu aizslēgtas vai aiznaglotas, bet, kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, vienas durvis bija vaļā. Iespējams, ēkā pirms ugunsgrēka bijuši nelūgti viesi – vai nu pie bojātas krāsns sildījies kāds bezpajumtnieks, vai arī kāds uzsmēķējis. Nav izslēgta arī ļaunprātība.

Dzēšanu, protams, apgrūtina arī visai iespaidīgais sals (-17 grādi), kas arī daļu Kuldīgas un Kārļa ielas padarījis par iespaidīgu slidotavu. Satiksme pa šīm ielām glābšanas darbu laikā bija ierobežota, bet pēc tam brauktuve bagātīgi nokausīta, taču gājējiem uz joprojām slidenās ietves jābūt ļoti uzmanīgiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: