Stokholmā risinājās Pasaules kausa trešā posma sacensības galda hokejā, kurās piedalījās arī Ventspils Jaunrades nama ripas meistari.

Zviedrijas čempionāts ir visvecākais galda hokeja turnīrs pasaulē – tā pirmsākumi meklējami jau 1982. gadā. Tomēr par vienu no Pasaules kausa posmiem tas kļuva no 2004. gada. 29. Zviedrijas čempionāts bija pulcējis 158 dalībniekus no Somijas, Krievijas, Latvijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Čehijas, Slovēnijas, Horvātijas, Baltkrievijas. Latviju pārstāvēja 28 spēlētāji, kas bija trešais lielākais rādītājs starp visām turnīra dalībvalstīm.

Ventspili pārstāvēja astoņi Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāji. Turnīrs noritēja divas dienas, tādēļ ka paralēli Pasaules kausa posma sacensībām notika arī Zviedrijas atklātais čempionāts.

Zviedrijā trešo reizi pēc kārtas uzvaru izcīnīja divkārtējais pasaules čempions un pasaules reitinga pirmās vietas īpašnieks Roni Nuttunens no Somijas. Otro vietu ieņēma Jānis Galuzo no Krievijas, bet bronzas godalga tika Latvijas labākajam galda hokeja meistaram Edgaram Caicam.

Visaugstāk no ventspilniekiem šoreiz tika Valts Grīnbergs, kas izcīnīja augsto 53. vietu, Viesturs Lapiņš ierindojās 67., ko var uzskatīt par viņa labāko rezultātu. Komandas vadītājs un treneris Aleksandrs Žernovojs ieņēma 86. vietu. Arī pārējie spēlētāji krietni uzlaboja savas pozīcijas pasaules reitingā, kas kopvērtējumā kluba pozīcijas pasaulē pacēla vēl par divām vietām.

Tagad Jaunrades nama galda hokeja komanda ieņem 48. vietu starp 330 pasaules klubiem. Otrajā dienā notika Zviedrijas atklātais čempionāts dāmām, kurā startēja spēlētājas no Latvijas, Zviedrijas, Somijas un Čehijas. Lielisku turnīru aizvadīja mūsu Laima Kamzola – viņa izcīnīja bronzas medaļu.

Pateicoties šim turnīram, Valts Grīnbergs un Viesturs Lapiņš reāli pretendē uz iekļūšanu Latvijas izlases sastāvā startam pasaules junioru čempionātā. Jāpiebilst, ka jau pavisam drīz, februāra beigās, Ventspils Jaunrades namā notiks Latvijas čempionāts junioriem, dāmām un veterāniem, kurā tiks noskaidroti ne tikai jaunie valsts čempioni, bet arī pirmie izlases dalībnieki.

Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komanda izsaka vislielāko pateicību Ventspils brīvostas pārvaldei un Imanta Sarmuļa kungam par atbalstu, lai komanda varētu piedalīties šajā prestižajā turnīrā. Tāpat komanda pateicas BCH Holding un Jonijam Skolmeisteram par atbalstu inventāra iegādē, kā arī Jaunrades nama vadībai par atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: