Valsts prezidents Egils Levits atbalsta Covid-19 pandēmijas dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas pagarinājumu par vienu mēnesi.

Prezidents uzsvēra, ka Latvijai ir divas iespējas. Viena - iedzīvotājiem saslimst tādā skaitā, ka medicīnas dienesti to vairs "nevar turēt". Vai arī ir jāpaliek ilgāk mājās un tas, protams, ietekmē ekonomiku.

Viņaprāt, Latvijas valdība ir atradusi "zelta vidusceļu". "Šis vidusceļš vienlaicīgi palīdz stabilizēt vīrusa izplatību un arī ne pārmērīgi kaitē ekonomikai. Tā kā es teiktu, ka šis ir pareizais ceļš, kā izkuģot cauri divām klintīm," teica Levits.

Attiecīgi prezidents atbalsta valdības plānoto ārkārtējās situācijas pagarinājumu par vienu mēnesi.

Runājot par ekonomiskajiem zaudējumiem, prezidents sacīja, ka šī ekonomiskā krīze atšķiras no visām iepriekšējām. Pēc viņa teiktā, šajā krīzē uzdevums ir nevis tik daudz pārstrukturēt ekonomiku, kā tas bija iepriekšējo gadījumā, bet gan "pārziemot".

"Arī ekonomisti saka - ja mēs saprātīgi izturam šo pārziemošanas periodu, tādā gadījumā šī krīze nebūs tik ilga un augšupeja būs ātrāka. Un es domāju, ka patlaban arī Latvijas politika ir vērsta uz šo ekonomisko pārziemošanu," sacīja Valsts prezidents.

Otrdien, 7. martā Ministru kabinets attālinātā sēdē skatīs vairākus ar ārkārtējo situāciju saistītus noteikumu projektus.

Ministri izskatīs arī Veselības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos "Kārtība, kādā veicama personu obligātā medicīniskā un laboratoriskā pārbaude, obligātā un piespiedu izolēšana un ārstēšana infekcijas slimību gadījumos".

Tāpat tiks skatīti Ekonomikas ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par aizdevumiem sīko (mikro), mazo un vidējo saimnieciskās darbības veicēju un lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai. Valdība arī lems par grozījumiem noteikumos par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pilsēta 07.04.2020, 11:55:19

    Šitas cilvēciņš arī saņems 700 eirikus?
    Kaut gan šim droši vien pie kājas. Pa visu mūžu būs sakrājis 10 epidēmijām ar ārkārtas situācijām.

  • 0
    Cibiņš 07.04.2020, 12:13:03

    Hi, I am Eglis!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: